bosworX brengt tweede boek uit over cybercrime: ‘Ransomware’ Het is verbijsterend om te zien hoe gemakkelijk bedrijven en instellingen nog steeds omgaan met de gevaren van ransomware. Als men al weet wat dit betekent. Vaak ontbreekt het directies en management aan urgentiegevoel om er zich effectief tegen te wapenen. Vandaar dat bosworX te Apeldoorn een tweede boek gewijd aan cybercrime uitbrengt, getiteld: ‘Ransomware – onderschat, onzichtbaar en dodelijk’.
In het boek volgt de lezer het gezin Van Putten; een echtpaar met twee tienerkinderen uit het fictieve plaatsje Veltburg. Henk van Putten is controller bij de grote, landelijk bekende zorginstelling OnzeZorg. Alle vier gezinsleden zijn actief op social media. Een ontslaggesprek tussen Van Putten en een boventallig verklaarde medewerker lokt een serie gebeurtenissen uit die grote reputatie- en financiële schade aanrichten. Bij OnzeZorg en bij de Van Puttens.
Waargebeurde calamiteiten en misdaden
De auteurs Alexander Bosgoed en Yangkie Kwee van bosworX, hebben bewust gekozen voor een geromantiseerde vorm om de soms dramatische en ingrijpende gebeurtenissen op het werk en in het gezin van Henk van Putten te koppelen aan technische tekortkomingen van systemen, toezeggingen en beloftes van techneuten die niet waargemaakt worden en de gevaren van schijnveiligheid. De auteurs benadrukken echter dat het om waargebeurde calamiteiten en misdaden gaat.
Daadwerkelijke praktijkervaringen
De aangedragen calamiteiten en inzichten zijn de daadwerkelijke praktijkervaringen van de gecertificeerde ICT-organisatie bosworX, die al sinds de jaren negentig gespecialiseerd is in het beveiligen van zeer vertrouwelijke informatie bij de overheid, de zorg en het bedrijfsleven. Het boek is geen marketingverhaaltje of journalistiek werkje, maar een deels geromantiseerd praktijkverhaal dat de lezer leert dat je voldoende hebt aan bewustzijn en gezond verstand. Het boek ‘Ransomware – onderschat, onzichtbaar en dodelijk’ is te bestellen bij bosworX via www.cybercrime-ransomware.nl