Bedrijven doen er goed aan proactief een complete strategie te ontwikkelen voor de inzet en het gebruik van devices. Proactief, want de vraag naar het inzetten van eigen apparatuur gaat komen als zij al niet gerezen is. Die byod-strategie zou moeten worden ingebed in de algemene bedrijfsstrategie voor informatiebeveiliging. Belangrijk: zorg dat de boel hanteerbaar blijft. Byod mag geen extra complexiteitslaag toevoegen, en dat hoeft ook niet.
Point of control
Security in context
Secure file transfer
Vrienden voor het leven
Byod is een geweldig leuke uitdaging voor een beetje it’er. Met een goede implementatie bewijst it zijn waarde en maak je vrienden voor het leven bij de business en in de organisatie. Kortom: niet wachten, aan de slag!
uit het artikel:
>Hierdoor raakt een organisatie de eigendomsrechten van de gedeelde documenten kwijt aan deze diensten
Ik ben benieuwd naar de onderbouwing van deze bewering door de auteur…, want als je je eigendomsrechten “kwijt” bent is het niet meer van jou…. maar van een ander en dat kan niet de intentie van bijvoorbeeld een dropbox gebruiker zijn…
Beste Maarten,
lees het privacy statement van Dropbox maar eens zorgvuldig door; je komt tot de ontdekking dat jou informatie gedeeld kan worden met anderen en dat jouw file gedeeld opgeslagen wordt. Daarnaast kan je informatie in datacenters buiten Nederland komen te staan, waardoor Overheden (Patriot Act) mee kunnen kijken. Afhankelijk van je de vertrouwelijkheid van je document kunnen daar juridische problemen aan kleven.
@Marcel,
Dank voor je reactie, ik had het niet onder privacy gezocht. Het begint meer op gelegaliseerde diefstal te lijken, dat kopje kon ik weer niet vinden 🙂