Het Digital Impact Fund van ABN Amro investeert voor een tweede keer in Tink. Die Zweedse fintech haalt tijdens een investeringsronde veertien miljoen euro op en werf twee nieuwe aandeelhouders. ABN Amro maakt geen financiële details bekend, maar het fonds belegt tussen de 250.000 en 1,5 miljoen euro in startups.
Tink en ABN Amro hebben in 2015 samen de Grip-app ontwikkeld voor klanten van de bank. De app geeft gebruikers inzicht in en controle over hun persoonlijke financiële huishouding.
In 2016 hield het fintechbedrijf een investeringsronde, waar in totaal 8,5 miljoen euro werd opgehaald. ABN Amro stak toen 1,5 miljoen euro in het Zweedse bedrijf. Andere investeerders waren de Zweedse bank SEB en de Zweedse investeringsmaatschappijen Sunstone en Creades.
Veertien miljoen
Nu heeft het bedrijf wederom een investeringsronde gehouden. Dit is goed voor in totaal veertien miljoen euro. Naast ABN Amro en SEB treden ook de Scandinavische banken Nordea en Nordnet toe als klant en aandeelhouder. Ook tekent het de fintech Klarna als klant.
SEB blijft de grootste aandeelhouder in Tink, gevolgd door de Tin-co-founders en investeringsmaatschappijen Sunstone en Creades.
Tink is opgericht in 2012, heeft zijn hoofdkantoor in Stockholm en stelt vijftig medewerkers te werk. Het zegt ruim vierhonderdduizend gebruikers in Zweden te hebben.
Digital Impact Fund
Het Digital Impact Fund van ABN Amro investeert in startups die zich bezighouden met digitalisering van financiële producten en diensten. Het fonds bedraagt tien miljoen euro. Het investeringsbedrag wordt niet genoemd, maar de investeringen liggen tussen de 250.000 en 1,5 miljoen euro. Naast Tink heeft het Digital Impact Fund een belang in het Amerikaanse Cloud Lending Solutions.