De Nederlandse ict-dienstverlener Ordina heeft in het eerste kwartaal van 2017 een omzet van 88,2 miljoen euro behaald. Dat is in verhouding tot vorig jaar een daling van 1,8 procent (89,9 miljoen euro). In Nederland bedraagt de omzet 64,7 miljoen (-5,1 procent). In België en Luxemburg stijgt de omzet juist met 8,3 procent naar 23,5 miljoen euro. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van Ordina.
De brutowinst daalt naar 4,3 miljoen euro. Dat was in het eerste kwartaal van 2016 nog 4,6 miljoen euro. De nettoschuld komt uit op 2,5 miljoen euro, een daling van 8,4 miljoen euro ten opzichte van Q1 in 2016 (10,9 miljoen euro). Het nettoresultaat komt neer op 1,7 miljoen euro.
Matige start
De kersverse ceo Jo Maes vertelt dat de resultaten van het eerste kwartaal een matige start van het jaar betekenen.
‘In Nederland hebben we nog steeds te maken met een tekort aan medewerkers om aan de stijgende vraag te voldoen. Behoud en werving van professionals zijn daarom onze topprioriteiten voor 2017. Daarnaast wordt voortdurend gewerkt aan verhoging van de efficiency in onze processen en slagkracht van de organisatie.’
De groei in België en Luxemburg zet door. Dit schrijft de directeur toe aan de groei in het aantal medewerkers dat in 2016 is gerealiseerd.
De omzet in de overheidsmarkt stijgt met 2,1 procent naar 31,1 miljoen euro. ‘Deze stijging wordt gedreven door België en Luxemburg’, vervolgt Maes. ‘De daling in Nederland is afgevlakt. Dat komt voor een belangrijk deel door de mantelovereenkomsten die in 2016 zijn gewonnen.’ Ook de omzet in de financiële dienstverlening daalt. Ordina behaalt dit kwartaal een omzet van 24 miljoen euro. De ceo wijdt de daling aan het verloop in Nederland.
In de industrie- en zorgmarkt realiseert Ordina een omzetstijging met respectievelijk zes procent tot 26,9 miljoen euro en 1,4 procent tot 6,2 miljoen euro. ‘De omzetstijging in de industriemarkt wordt gedreven door omzetgroei bij onze bestaande klanten in zowel Nederland als België en Luxemburg. De omzetgroei bij onze farmaceutische klanten in België en Luxemburg is in het eerste kwartaal stabiel.’