Ernst-Jan Stigter, directeur van Microsoft Nederland, verlaat eind dit jaar de techgigant. Op 1 januari 2021 maakt hij de overstap naar Land Life Company, waar hij algemeen directeur Jurriaan Ruys opvolgt. Ruys blijft grootaandeelhouder en treedt toe tot de raad van commissarissen van de herbebosser uit Amsterdam. De opvolger van Stigter bij Microsoft is nog niet bekend.
Ernst-Jan Stigter werkt sinds 1999 bij Microsoft. Hij heeft in diverse rollen vervuld, zowel in Nederland als in het buitenland. Sinds juli 2016 staat hij aan het roer van de Nederlandse organisatie als algemeen directeur. In 2018 is hij aangesteld als voorzitter van de branchevereniging NLdigital (voorheen Nederland ICT). Nu maakt hij de overstap naar Land Life Company, waar hij het bedrijf in de volgende groeifase moet leiden.
‘Ik kijk er naar uit om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid en duurzaamheid van onze planeet’, vertelt de topman. ‘Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest in de tech-sector wil ik de tweede helft van mijn loopbaan hier vol op inzetten en zorgen dat we technologie maximaal toepassen voor een betere wereld voor iedereen.’
Microsoft kan nog niet vertellen wie Sigter gaat opvolgen.
6 miljoen euro
Naast de bestuurswissel kondigt Land Life Company aan dat het tijdens een investeringsronde zes miljoen euro heeft opgehaald. Het geld komt van eerdere investeerders Doen Participaties en Grantham Environmental Trust. Duurzaam beleggingsfonds Meewind en Achmea Innovation Fund zijn nieuwe investeerders. Achmea is de grootste externe investeerder. Fondsmanager Katharina Maass van de verzekeraar treedt toe tot de raad van commissarissen.
Met dat geld wil Land Life Company zijn ambitieuze missie realiseren om twee miljard hectare (zo groot als de VS en China samen, aldus het bedrijf) aan aangetast land te herstellen, onder meer door herbebossing. Om dit te bereiken worden robots, drones, kunstmatige intelligentie en monitoringtechnologie ingezet.
Land Life Company is in 2013 opgericht door Jurriaan Ruys en Eduard Zanen. De Amsterdamse scale-up plant wereldwijd bomen en maakt hiervoor gebruik van data en technologie in elke stap van het proces. Het businessmodel is erop gericht om bedrijven en andere organisaties de mogelijkheid te geven om klimaat- en duurzaamheidsdoelstellingen te halen door natuurherstelprojecten te financieren.