Computable heeft voor de Computable Awards 2017 de samenstelling van de algemene jury gewijzigd. Het panel van de komende, twaalfde editie kent drie nieuwe gezichten, terwijl het aantal juryleden uitgebreid wordt naar zeven. De zevenkoppige jury beoordeelt onder andere alle voordrachten voor de Computable Awards.
De algemene jury van de Computable Awards heeft een belangrijke taak. Zij bepaalt in de elf bedrijfscategorieën en de Ceo-categorie welke tien partijen per categorie een nominatie verdienen. Daarnaast oordeelt de jury mee in de vijf projectcategorieën en bij de startups, en komt het volledig zelfstandig tot een oordeel in de projecten waarin digitale innovaties een rol spelen (Digital Innovation of the Year).
Tijdens de evaluatie van de Computable Awards 2016 gaf de toenmalige jury aan dat een uitbreiding van het team goed zou zijn. Zo werd de wens uitgesproken minimaal één vrouwelijke vertegenwoordiger op te nemen en was er behoefte aan een jong, energiek iemand met ervaring in het opzetten van bedrijven en een verfrissende kijk op innovatie. Aan deze twee verzoeken heeft Computable nu gehoor gegeven.
Geke Rosier
Uit de jury van vorig jaar stelde Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT, haar plaats beschikbaar aan haar vrouwelijke opvolger Geke Rosier. Rosier wordt als marketeer geïnspireerd door de snelle veranderingen in de wereld van informatietechnologie. Zij is ruim twintig jaar werkzaam in het ict-werkveld. Haar eerste baan startte zij bij Microsoft als product marketing manager, om vervolgens technologie-startups te helpen met hun marketingstrategie en positioneringvraagstukken. Als medeoprichter en eigenaar van ForceFive richtte zij zich op business it alignment met focus op programma- en change-management, interne marketing en communicatie. Sinds 2011 is Rosier ambassadeur en promotor in Nederland voor het aantrekken en laten doorstromen van meer vrouwen in de it.
Alexander Wijninga
De algemene jury van vorig jaar wilde ook graag een jong en bevlogen iemand aan het team voor 2017 toevoegen. Dit is Alexander Wijninga geworden. Wijninga heeft een roerig 2016 achter de rug. Zijn Watermelon was vorig jaar één van de meest veel belovende startups van Nederland en hij sleepte een nominatie in de wacht bij de Computable Awards in de categorie Nederlandse Startup van het Jaar. Er dreigde ook een juridische strijd met Whatsapp, waardoor Wijninga in zijn succesjaar ook een faillissement voor zijn Watermelon moest aanvragen. Hij vocht zich evenwel terug en zette Watermelon Ventures op, een maatschappij waarmee hij risicovolle ondernemingen opbouwt. Op dit moment draaien er twee ventures: melon.ai (artificial intelligence chatbots voor bedrijven) en Watermelon Messenger (klantcontact op innovatieve wijze).
Reza Sarshar
De afgelopen jaren heeft Computable-expert Reza Sarshar Computable geholpen met het verder professionaliseren van het proces rondom de Computable Awards. Na overleg tussen de redactie en de jury van vorig jaar is besloten om Sarshar dit jaar te vragen voor de algemene jury van de Computable Awards. Hiermee stemde hij in, al blijft Sarshar op de achtergrond nog steeds betrokken bij het verbeteren van het proces. Zo dient hij onder andere als klankbord van de redactie, denkt hij mee over verbeteringen en helpt hij mee met het formeren van deeljury’s in de projectcategorieën en bij de startups.
Overige juryleden
Naast Rosier, Wijninga en Sarshar zullen dit jaar Jeroen Aris, global infrastructure architect bij Teva Pharmaceuticals, Fred Bons, senior program manager bij KWD Resultaatmanagement, Dion Kotteman, oud-Rijks-cio en zelfstandig adviseur, en Bernard Vuijk, interim projectmanager namens Driven4success, zitting nemen in de algemene jury van de Computable Awards 2017.
Laatste kans voordragen
Personen die nog willen aandragen voor de Computable Awards 2017 moeten opschieten, want dit kan tot en met morgen, donderdag 9 maart 2017. Na morgen worden in totaal dertien categorieën gesloten. Dit zijn in alfabetische volgorde:
Hardwareleverancier van het jaar
ICT-dienstverlener van het jaar
ICT-infrastructuurleverancier van het jaar
ICT-leverancier van het jaar voor het MKB
ICT-project van het jaar bij de overheid
Securityleverancier van het jaar
Softwareleverancier van het jaar
Werving- en selectiebureau van het jaar in ICT
Categorieën die open blijven
Na 9 maart zullen we elke week één categorie gaan sluiten. Dit gaat in de volgende chronologische volgorde gebeuren:
ICT-project van het jaar in het MKB (aanmelden tot en met 16 maart 2017)
ICT-project van het jaar in het onderwijs (aanmelden tot en met 23 maart 2017)
ICT-project van het jaar in het grootbedrijf (aanmelden tot en met 30 maart 2017)
ICT-project van het jaar in de zorg (aanmelden tot en met 6 april 2017)
Digital Innovation of the Year (aanmelden tot en met 13 april 2017)
Nederlandse start-up van het jaar (aanmelden tot en met 20 april 2017)
Partnerproject van het jaar
Ook in 2017 zal de redactie van Computable het partnerproject van het jaar bepalen. Computable selecteert tien partnerprojecten waarin minimaal drie partijen succesvol hebben samengewerkt. Hiervoor kunnen aanbevelingen naar de redactie van Computable worden gemaild. De winnaar wordt bepaald door de redactie, maar lezers kunnen wel hun favorieten doorgeven aan de redactie en mogen een adviesstem gaan uitbrengen.