Cybersprint beschermt organisaties door real time de actuele cyberrisico’s te detecteren op online kanalen als web, mobile apps, social media, het darkweb en op IoT-devices. Het heeft een digital risk monitoring-platform ontwikkeld waarmee automatisch de kwetsbaarheden van organisaties op deze kanalen worden geïnventariseerd en bekende, verborgen en nep online websites, apps en accounts inzichtelijk worden. Zo ontdekken klanten online ‘toegangspunten’ die niet bij de eigen organisatie bekend zijn, waaronder vergeten websites, phishing sites en rogue mobile apps. Deze onbekende online ‘assets’ worden niet tijdig geüpdatet, wat de kans op datalekken vergroot. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2018 reden om Cybersprint te nomineren in de categorie Securityleverancier van het Jaar.
70 procent van de Cybersprint-klanten ontdekten dat 20 procent van hun online ‘aanvalsoppervlak’ niet bekend was bij de organisatie zelf. Cybersprint biedt grip op het online aanvalsoppervlak en draagt daardoor bij aan de cybersecurity compliance van organisaties. Cybersprint is in 2015 opgericht en is actief lid van het toonaangevende Europese securitycluster The Hague Security Delta. Het is 100 procent Nederlands, doet de eigen softwareontwikkeling en biedt inzicht in de ‘digitale footprint’ en welke online risico’s hierin bestaan door alleen de merk-/organisatienaam in te geven.
Het platform scant de externe online omgeving van een organisatie en brengt de ‘online footprint’ in kaart. Het beidt daarbij gecombineerde informatie in één platform. Alle online kanalen worden gescand in één portaal om een totaalbeeld van de dreigingen te krijgen en het totale online ‘aanvalsoppervlak’. Hiervoor is geen input van de klant nodig, op basis van merknaam zoekt het drm-platform automatisch naar de digitale ‘footprint’ en de kwetsbaarheden. Cybersprint is in korte tijd gegroeid van startup naar scale up en heeft grote (A-merk) klanten aan zich weten te binden.