Het ministerie van Justitie heeft een aanbesteding afgerond voor het inhuren van it-personeel. Getronics PinkRoccade, Capgemini, Sogeti, Logica, BT, NCIM Groep en Atos Origin zijn de uitverkoren partijen. De raamovereenkomst heeft een waarde van in totaal 13,5 miljoen euro.
De aanbesteding voor de inhuur van it-personeel is bedoeld voor het bestuursdepartement van het ministerie van Justitie en het Nederlands Forensisch Instituut. Partijen konden op vier percelen inschrijven: programmamanagement & projectleiding, architectuur, informatiemanagement en informatiebeveiliging, systeemontwikkeling en realisatie, en beheer. De duur van de deelraamovereenkomsten is 1 jaar, met drie keer een verlengingsoptie van 1 jaar.
Volgens een zegsvrouw van Getronics, dat in alle vier percelen is vertegenwoordigd, betreft het detacheringswerk. Tussen de gebruikelijke namen van de it-partners valt die van de relatief kleine NCIM Groep op. Deze partij uit Leidschendam telt zo'n 170 automatiseerders die bouwen aan it-oplossingen voor opdrachtgevers als defensie, nutsinstellingen, telecombedrijven en ondernemingen uit de transport en media. Opvallende afwezige is Ordina, de ontwikkelaar van het landelijk strafrechtsysteem GPS.
Aanbesteding
De totale waarde van de opdrachten bedraagt 13,5 miljoen euro en is als volgt verdeeld:
– programmamanagement & projectleiding (4,5 miljoen euro): Capgemini, Logica, Atos Origin, Getronics PinkRoccade
– architectuur, informatiemanagement en informatiebeveiliging (2,5 miljoen euro): Sogeti, Capgemini, Logica, Getronics PinkRoccade
– systeemontwikkeling en realisatie (3,5 miljoen euro): Capgemini, Logica, Getronics PinkRoccade, NCIM Groep
– beheer (3 miljoen euro): Getronics PinkRoccade, BT, Capgemini, Logica
Laten we hopen dat de partijen deze keer wel kunnen samenwerken en dat er niet een 2de WIA fiasco aan zit te komen.
GPS is eigendom van en wordt in opdracht van het Openbaar Ministerie ontwikkeld. Dit gebeurt trouwens niet alleen door Ordina, maar ook door andere mantelpartijen. Het OM valt niet onder DBOB en daarom ook niet onder deze aanbesteding. De slotopmerking van het artikel snijdt daarom weinig hout.
Kunnen ze mooi opnieuw beginnen met het Landelijk beslagregister i.h.k.v. Landelijk Beslaghuis.
Dat is nu alweer uitgesteld tot 2010 nadat de drie partijen er samen niet uitkwamen…
Triest…
Beste mensen.
Nu lopen er in Nederland zo veel mensen rond die echt verstand van PC en netwerken. Laten ze er een paar in dienst nemen die er verstand van hebben. Als men bestaande programma`s gebruikt, dan is de heeft al klaar. De kennis kan beter door een groep technisie worden gekeken wat men nog heeft. Niet die het geld wil hebben. Het wordt weer een Leiden op de Dam.
Ordina pretendeert hoogwaardige ict-diensten te verlenen en doet veel voor de overheid, onder andere voor Justitie. Daarom is het opvallend dat het bedrijf er bij deze aanbesteding niet bij zit. Zeker gezien het feit dat Ordina er bij de vorige ronde wel bij zat. Zie vervolgbericht van vandaag op de site over Justitie.
Fijn dat er zoveel verschillende marktpartijen zijn.
Wedden dat die elkaar de bal toespelen geen project goed van de grond komt.
Er moet gewoon een professionele minister van ICT komen.
Kijk eens naar het japanse MITI, dan kan je leren hoe je projecten moet aansturen en het overzicht kan houden en zo efficient mogelijk de geldmiddelen kan inzetten.