Cisco introduceert een datacenter die in een container wordt geleverd. De technologie die in de container staat is onder andere gebaseerd op Cisco’s netwerkapparatuur en Unified Computing Systems (UCS) technologie. Klanten kunnen verder technologie van EMC, VMware en NetApp in de container zetten.
Cisco zegt dat de 'Containerized Data Center' (CDC) geschikt is voor organisaties die snel hun datacenter willen uitbreiden. Volgens Cisco duurt de bouw van een nieuw datacenter gemiddeld twee jaar. De containers van Cisco kunnen binnen 120 dagen aan de klanten worden geleverd, aldus de netwerkleverancier. Volgens Cisco zijn deze mobiele datacenters efficiënt, bijvoorbeeld in energieverbruik. De netwerkleverancier zegt dat zijn containers een Power Usage Effectiveness (PUE) hebben van 1.05 tot 1.30. Traditionele datacenters hebben een PUE van 1,6 tot 2.0, aldus Cisco.
In de datacenterwereld is Power Usage Effectiveness (PUE) op dit moment het toverwoord. PUE is een waarde die aangeeft hoe het met de energie-efficiëntie van een datacenter is gesteld. PUE heeft een index van 1.0. Dat betreft uitsluitend het gebruik van de computersystemen van het datacenter. Zeg maar: de kerntaken.
VMware Cisco EMC NetApp
In Cisco's datacentercontainer staan zestien datacenterracks. Elke rack heeft een vermogen van 25 KWh. De containers zijn ISO-gecertificeerd. In de container staat Cisco apparatuur, zoals switches en routers. De Cisco UCS-oplossing smelt server, dataopslag en netwerken samen. Klanten kunnen verder de vBlock dataopslagarchitectuur van VCE aanschaffen. VCE (Virtual Computing Environment) is een cloudstorage initiatief van VMware, Cisco en EMC. De joint-venture levert een dataopslagplatform voor virtuele en cloudomgevingen. Klanten die liever technologie van dataopslagleverancier NetApp in plaats van EMC willen, kunnen de NetApp FlexPod Modular Data Center Solution in de container van Cisco zetten.
heeft SUN/Oracle ook 2 jaar geleden op de markt gebracht….mmm…ook dit gaat geen suc6 worden!
Gronggrijp heeft absoluut gelijk. Wie gaat er nou een geflopt produkt opnieuw in de markt zetten? Je raad het al, een bedrijf dat erg veel winst maakt en niet weet wat ze er mee moeten goed.
Een gratis tip: maak je core produkten beter. Vroeger waren ze veel beter dan de concurrentie, vandaag zijn ze niets beter dan de concurrentie.
Wen er maar vast aan.. Cisco gaat meer richting Server/Datacenter oplossingen en HP gaat meer richting Networking. Beiden zullen op een gegeven moment een totaalpakket willen aanbieden.
Of ze dat gaat lukken is nog maar de vraag, je bent zo goed als je zwakste produkt.
@Lauw, ik denk dat de directies het begrip ’toegevoegde waarde’ tegenwoordig anders interpreteren.
HP heeft best leuke netwerkprodukten maar ze zijn niet leuker/beter dan die van de concurrentie.
De klant is vrij om produkten van anderen te kopen en doet dat ook. De toegevoegde waarde voor de klant is nul.
Cisco heeft bedrijven overgenomen die ze alleen maar verlies hebben opgeleverd. Deze laatste actie met containers aanbieden, heeft nu al het stempel MISLUKKING. Erg jammer, ze zouden zoveel betere dingen kunnen doen met het geld dat ze hiermee verspillen.
Zoals is al eerder zei: ze hebben een groot deel van hun voorsprong in netwerk-technologie verloren en zouden kunnen proberen hun voorsprong weer groter te maken.