Werkgevers die laat reageren op digitale sollicitaties, maken zich niet populair bij werkzoekenden. Dat schrijven lezers van Computable. ‘Fatsoenlijke communicatie is wel het minste wat je mag verwachten’.
Een groot deel van de werkgevers reageert laat op online sollicitaties, aldus onderzoekers. Computable-lezers hebben dezelfde ervaring, blijkt uit hun reacties.
Volgens Digitaal-Werven, dat jaarlijks bedrijven en organisaties onderzoekt op hun digitale sollicitatie-ervaring, reageren veel werkgevers traag op digitale sollicitatiebrieven. Een lezer die reageert onder de naam ‘Andy' herkent dat wel. "Er is niks vervelender dan wanneer een bedrijf niet reageert op je sollicitatie", stelt hij. "Vervolgens bel je na een week zelf en dan is de functie al vergeven."
Ook ‘Tes' raakt wel eens gefrustreerd door de manier waarop werkgevers omgaan met sollicitatiebrieven. Ze vertelt dat ze via netwerksite LinkedIn werd uitgenodigd voor een gesprek met een potentiële nieuwe baas. Naar aanleiding daarvan stelde ze voor een datum af te spreken. Tes: "Nu, vier weken later, heb ik nog steeds geen reactie ontvangen."
Slagvaardigheid
Toch kan het ook anders. Een half uur nadat ‘Paul' zijn cv verstuurde, werd hij opgebeld. Een week later had hij een baan. "Dat zegt ook iets over de slagvaardigheid van een organisatie en dat is voor een sollicitant een belangrijk gegeven", aldus Paul.
Werkgevers die laat reageren op een online sollicitatie maken zich niet populair bij de werkzoekende ict'er. "Sorry hoor, maar fatsoenlijke communicatie is toch wel het minste wat je mag verwachten", aldus een geïrriteerde lezer. Bedrijven waar die communicatie onderaan het prioriteitenlijstje staat, vallen af als potentiële werkgever, blijkt uit de reacties van meerdere lezers. Voor Tes geldt dat in elk geval wel: "Werken ga ik er niet. Als ze zó omgaan met sollicitanten.."
@WG: inderdaad, reactietermijn binnen 2 weken is acceptabel, maar dat redden velen dus niet. En ontvangstbevestiging kan toch automatisch, gewoon een automatische mail, lijkt me niet meer dan logisch om te weten dat het technisch goed is gegaan.