Het stemmen op de jaarlijkse ict-lintjes is al weer een tijdje aan de gang. De Computable Awards doen altijd veel stof opwaaien en dat is goed want daar zijn ze ook voor bedoeld. Zo heeft Centric-directeur Gerard Sanderink zijn nominatie voor CEO van het jaar geweigerd. Sanderink doet liever niet mee in een competitie. Het liefst zou Sanderink de Computable Awards opkopen, saneren en dan pas weer verkiezingen houden. Een keer raden wie er dan met de prijzen vandoor gaat
.Ik ben zelf ook niet zo'n liefhebber van prijzen. Dat komt vooral omdat ik zelden iets win. Het hoogste wat ik ooit gehaald heb is de aanmoedigingsprijs op een comedyfestival. Als ik één keer heb overwogen om te stoppen was toen wel.
Het zijn altijd de verkeerden die een prijs winnen. Daarom zou ik graag zien dat bij de Computable Awards ook eens anderen een prijs zouden winnen. Nu niet eens die mensen die helemaal opgedirkt en verkleed als pinguïn de prijs op komen halen, maar zelf amper weten hoe ze een mailtje moeten versturen. Maar nu eens de prijzen geven aan de mannen (mogen vrouwen zijn) die het echte werk doen. De systeembeheerder die stilletjes zijn mond dicht houdt als hij het salaris van de bestuurders ziet. De gebruiker die het programma maar moeten slikken dat door boven is opgelegd. De projectleider die wordt opgezadeld met een deadline die hij never nooit gaat halen. De marketeer die de opdracht krijgt net te doen alsof zijn bedrijf mensen nodig heeft, maar moet zorgen dat er opdrachten binnen komen (De Logica award).
Extra categorieën
Ik heb ook nog wat suggesties voor een paar extra categorieën: de ict-blunder van het jaar (veel genomineerden dit jaar), ict-hype van het jaar (iets met Michael Jackson of Jan Smit, de link met ict zoeken we er wel bij) en natuurlijk de belangrijkste categorie: de ict-saneerder van het jaar.
Maar ook die nominatie zal Sanderink wel weer weigeren.
Leuk artikel van Jacob. Persoonlijk hou ik hier wel van.
Maar waarom niet een keer zo’n artikel over zijn eigen baas van het NCCW?
Liever pecunia dan lintjes. Net als in het echie gaan anderen met de eer strijken van een succesvol project, en wordt bij mislukkingen met een vingertje naar beneden of anderen gewezen. Persoonlijk vind ik het ons-kent-ons-kruiwagencircuit niet interessant, en een sigaar of veer uit eigen doos in je backend of usbpoort steken al helemaal niet.
Dan heb ik er ook nog paar extra categorien:
– Slechte ict journalist(e),
– de personeel vriendelijkste werkgever
– Meest motiverende klus (voor deelnemers eraan)
– Outsourcing topper
– Top motivator, inspirator
– Beste ict opleidings richting