Het One Laptop Per Child-project komt niet aan het aantal van drie miljoen bestelde laptops dat nodig is om het project rendabel te maken. Daarom kunnen in november ook consumenten in Canada en de Verenigde Staten een steentje bijdragen.
Amerikanen en Canadezen kunnen de laptop van het One Laptop Per Child project kopen. Dat heeft de initiatiefnemer Nicholas Negroponte bekend gemaakt. De laptop wordt korte tijd commercieel beschikbaar gesteld voor consumenten in de Verenigde Staten en Canada.
Volgens Negroponte is commerciële verkoop van het product noodzakelijk omdat er nog geen drie miljoen orders zijn binnengehaald. Dit aantal is nodig om de laptop in massaproductie te laten maken, waardoor de prijs van 100 dollar per laptop gehanteerd kan worden. Voor de consument wordt de prijs van deze laptops dan ook al op 200 dollar gesteld. "Er zit nog een grote kloof tussen een afspraak met een staatshoofd en de echte aankoop. Je kunt erover twisten of wij in het begin wat meer realistisch hadden moeten zijn, maar ik denk dat, als ik dat gedaan had, dit er nooit gestaan had," aldus Negroponte.
Give 1 Get 1
De laptop komt in november beschikbaar voor twee weken. Consumenten kopen dan twee laptops, één van de klant zelf en één voor een kind in een ontwikkelingsland, voor 399 dollar. Dit Give 1 Get 1 – programma loopt van 12 tot en met 26 november. Het is ook mogelijk om 200 dollar te betalen voor een laptop en deze te doneren aan een kind in een ontwikkelingsland.
Scholen in Cambodija, Rwanda en Brazilië gebruiken al de eerste OLPC-laptops. Dat zijn er 7000. In oktober zullen er nog 40.000 laptops gemaakt worden en die worden in november aan landen in Zuid-Amerika en Afrika geleverd.
Waarom nou alleen weer de Canadezen en Amerikanen??? Of komt het door de lage dollarkoers, want zo’n ding in de EU zou nog minder kosten, ware het niet dat voor dat hij hier is, door allerlei belastingen het bedrag tot boven de 299 euro per laptop zou oplopen.
Zo lijkt het net of 1 het voordeel alleen weer in Amerika enzo ligt en 2 dat we hier in de EU er niks voor over hebben…
Mijn dochter gaat naar Angola: eerst werken, maar met als doel om een kinderproject te starten. Angola schijnt een duur land te zijn, waar de stroom regelmatig uitvalt. Hoe kun je de goedkope aanslingercomputer kopen daar of in Nederland?