Het management van SAP-dienstverlener Superp heeft samen met een investeerder het bedrijf overgenomen. Superp wordt losgekoppeld van de holdingstructuur en gaat als zelfstandige organisatie verder. Ruud Hoogendorp wordt de algemeen directeur van het nieuwe bedrijf.
‘Na een periode van onzekerheid is hiermee afscheid genomen van de ballast uit het verleden', zegt Hoogendorp opgelucht. ‘De continuïteit van de Superp-organisatie is hierdoor gewaarborgd voor klanten, medewerkers en partnerbedrijven. Vanaf nu kijken wij vooruit en kunnen wij blijven doen waar we goed in zijn: het maximale uit SAP halen.'
Hoogendorp wil niet bekendmaken wie de investeerder is en welk bedrag met de overname is gemoeid.
Stabiliteit
Nadat onlangs de aandeelhouders akkoord gingen met een regeling, stond de deur wagenwijd open voor de investeerder om een kapitaalinjectie te doen. Hoogendorp: ‘De salarissen zijn betaald, alle schulden worden betaald en alle verplichtingen uit het verleden kunnen nagekomen worden. Mijn eerste zorg wordt het herstellen van het vertrouwen van het personeel en onze klanten. Stabiliteit is datgene wat we nu nodig hebben.'
Voorzichtig kijkt Hoogendorp ook alvast vooruit. Zo gaat hij al wat doelen stellen voor de laatste twee maanden van het jaar en 2011 staat in het teken van de comeback. ‘Dit jaar was het vooral puinruimen, in de toekomst gaan we ons weer bezighouden met de kwaliteit van onze dienstverlening.'
Ctac en IFS Probity
Al het gehele jaar rommelt het bij de SAP-dienstverlener. Door een structureel kastekort heeft Superp regelmatig moeite met het uitbetalen van de salarissen. In juni leek een redding nabij, door een ‘strategische samenwerking'. Twee weken later bleek dat Ctac-dochter IFS Probity de helpende hand uitstak naar de SAP-dienstverlener.
Ctac wilde Superp eigenlijk overnemen, maar zag hier uiteindelijk van af. Ook de samenwerking met IFS Probity werd gestopt. Een potentiële tweede koper zag eind oktober 2010 ook van een overname van Superp af, waardoor de mogelijkheden van het bedrijf beperkter werden. De keuzes waren faillissement met doorstart of het vertrek van de aandeelhouders en een kapitaalinjectie van de investeerder. Deze laatste optie lijkt nu gerealiseerd te worden waarna Superp met een schone lei kan gaan beginnen.
Wij zijn inmiddels enkele jaren een tevreden klant van Superp en zijn erg blij met dit nieuws.
Het is echter jammer om te zien dat een platform als de Computable zo misbruikt wordt om deze dienstverlener te kleineren. Misschien moet de Computable eens overwegen om alleen geregistreerde gasten de mogelijkheid te geven om te reageren.
Wij wensen het management en de medewerkers van Superp in ieder geval heel veel succes toe met deze nieuwe start!
@superp klant: u bent wellicht het management in schaapskleren ?
Maar besef dat openheid altijd goed is. Iedereen kan reageren en dat is goed. Daardoor komt alles naar boven en het dwingt management tot eerlijkheid. Die duurt het langst en komt toch wel naar boven. Maar succes de komende maanden met de doorstart. Besef saptenten zijn er gelukkig voldoende.
Wij zien Superp al jaren als een betrouwbare en stabiele organisatie waar we zaken mee doen en zien dat met Ruud Hoogendorp, manager van het eerste uur bij Superp, deze stabiliteit wordt bevestigd.