De cabin crew en cockpitbemanning van luchtvaartmaatschappij KLM stapt over op het e-mailprogramma Gmail. Het gaat om de piloten, stewardess en stewardessen van de luchtvaartmaatschappij. Voorheen gebruikten deze werknemers de online versie van Microsoft Outlook en een e-mailprogramma van een externe provider.
De cabine- en cockpitbemanning van de luchtvaartmaatschappij verstuurt sinds begin februari e-mail met het adres @klmforyou.com. Daarvoor loggen ze in bij Gmail. De stewards en stewardessen werkten voorheen met een externe e-mailprovider. De piloten werkten tot nu toe met een online versie van Microsoft Outlook.
De luchtvaartmaatschappij koos voor het e-mailprogramma van Google, 'omdat het een modern e-mailprogramma is. De werknemers kunnen overal ter wereld inloggen. Het biedt flexibiliteit', zegt een woordvoerder van KLM. De woordvoerder benadrukt dat Gmail alleen gebruikt wordt door de cabine- en cockpitmedewerkers van de luchtvaartmaatschappij.
Gmail is het e-mailprogramma van internetbedrijf Google. Andere gebruikers van de zakelijke versie van het e-mailprogramma zijn onder meer de Open Universiteit en schoonmaakdienstverlener Rentokil.
@Google gebruiker:
“Ook heb je dan te maken met service levels en een privacy beleid die past bij bedrijfsgebruik. Zo simpel is het.”
Als je weet dat Google gefinancieerd is door de CIA, denk je dan dat je nog enige vorm van privacy hebt online? :-P. Dit heeft totaal niets te maken met “servicelevel agreements”, maar alles met de ware (verborgen) aard van het bedrijf.
Google is een groot digitaal zwart gat, wat alles wat ze aan data, ipadressen, sufgedrag, searchqueries (online documenten, email en andere Google diensten) online kunnen opzuigen in verdwijnt en opgeslagen word tot in de eeuwigheid.
Moet eerlijk zeggen dat ik de reacties hier nogal van een bedenkelijk niveau vind. De meesten zouden er goed aan doen eens goed te kijken naar wat Google tegenwoordig echt biedt en hoe privacy/security is geregeld voor Apps voor bedrijven. Je denkt toch niet dat KLM niet tot het gaatje is gegaan om dit uit te zoeken met hun ICT mensen? Bovendien is KLM echt niet het eerste grote bedrijf dat Gmail gaat gebruiken.
En dan ook nog: google doet niets met data van betalende Apps gebruikers. Bekijk ook eens http://www.dataliberation.org/
De discussie over privacy vind ik ook wat overtrokken hier eerlijk gezegd. Bestaat privacy uberhaupt nog? Wie zegt dat MS producten of andere software niet onder water van alles sturen? (hypotethisch bedoeld!)
Ik feliciteer KLM met deze beslissing in ieder geval.
@Bart:
“google doet niets met data van betalende Apps gebruikers”
Dit is een leuke aan-name, fable. hoax.
Want op het moment dat JIJ ervoor besluit dat je je data (online) BUITEN DE DEUR zet, heb je eenvoudigweg GEEN CONTROLE MIDDEL op te checken of dat wel zo is. Je moet er dan puur op vertrouwen of dit klopt 😉 Ik zou persoonlijk mijn bedrijfscommunicatie ter aller tijden inhouse organiseren.
Simpelweg vanwege het feit dat er dan geen EXTERNE MOGELIJKHEID extra gecreeerd word, dat iemand anders aan de haal gaat met mijn eigen interne gegevens, data, documenten.
Wat Microsoft betreft, het zelfde laken een pak:
Als je zelf ens analyseert d.m.v. commandline tool Netstat of Sysinternal tool Process Explorer welke (door microsoft gedocumenteerde en dus zichtbare!) internet verbindingen er open staan, als je simpel (offline) aan het werk bent op een MS pc…. zet mij aan het denken waarvoor dat allemaal noodzakelijk is en wat er allemaal – ongevraagd – verzonden wordt vanaf je pc.
Daarnaast zit het ms-platform vol met hidden tips, tricks, files en features…geeft mij geen lekker gevoel als die geheimzinnigheid in een OS.
Van de collega website Webwereld
“Microsoft lekt Big Brother Handleiding”
http://webwereld.nl/nieuws/65292/microsoft-lekt–big-brother–handleiding.html#source=sub1
Op de website van Cryptome staan nog veel meer interessante artikelen over “Lawful Spy Guide”
http://cryptome.org/