Zoekreus en aanbieder van webapplicaties Google koopt de Amerikaanse ontwikkelaar van webapplicaties DocVerse. Dat bedrijf ontwikkelt webdiensten voor de kantoorsoftware Microsoft Office. Door die inlijving kunnen gebruikers met een Google- account in de toekomst in groepsverband aan Microsoft Office-documenten werken. De koper heeft geen financiële details van de overname bekendgemaakt. De Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal meldt dat Google 25 miljoen dollar voor het bedrijf uit San Francisco betaalt.
Google wil met de overname het gat dichten tussen lokaal geïnstalleerde kantoorsoftware en het delen en opslaan van die documenten via webapplicaties. De kennis van applicatieontwikkeling van DocVerse stelt Google in staat om zijn webdiensten (Apps) nauwer te laten samenwerken met de kantoorsoftware Microsoft Office.
Productmanager van het Google Apps team, Jonathan Rochelle: 'We merken dat veel van onze gebruikers gewend zijn om te werken met kantoorsoftware die op hun desktops geïnstalleerd is. Door deze overname zetten we de ingeslagen weg om de samenwerkingsmogelijkheden van Google Docs en websites van Google uit te breiden, door.
PowerPoint
DocVerse is twee en een half jaar geleden opgericht door twee oud-medewerkers van Microsoft. Een van de webapplicaties die het bedrijf ontwikkelde is een editor om via het web samen te werken aan PowerPoint-slides.
In december 2009 kocht Google ook AppJet, dat bedrijf maakt ook software voor het samenwerken aan documenten via het web.
Volgende bericht: Google koopt compleet Microsoft 😛
Valt het jullie ook op dat Google zichzelf zo’n beetje als een – allesvretende – olievlek over het ict gebied aan het verspreiden is?. Dat Google actief bezig is bijna alle soorten van ict-industrie “te assimileren” gelijk The Borg uit Star Trek?
“Google her, Google there, Google every_aware:”
Je kunt het zo gek niet bedenken of er is al “een Google-dienst” voor uitgevonden of ze hebben het beste bedrijf in de business al opgekocht (zoals o.a. Youtube)
Het ziet er naar uit dat Google Microsofts eigen voorbeeld aan het navolgen is. Het willen domineren (marktleider zijn) van bijna alle ict-markt sectoren, door “eigen uitvindingen” of het opkopen en “integreren” in hun eigen diensten.
Where does it stop?
Ik vind het “firma_consumptie-tempo” en het company uitbreidingtempo van “de Google familie” griezelig.. heel eng.. en vraag me echt af… waar houd het op?
– Als alle ict_devices het merkje Google dragen?
– Als alle content van het gehele internet is kopiëerd tot een groot “Google controlled INTRANET” op hun eigen dataservers?
Zo gek is dat niet, Oracle doet het al jaren en met succes. Zolang ze niet in een te dominante monopolie positie komen zal niemand er om malen.
Buiten dat is er binnen de Europese Unie (lees: Neelie Kroes) nog steeds de visie: “zolang Microsoft niets overneemt is het wel goed”. Google heeft daar zeker in het begin enorm veel gebruik van gemaakt om zo zijn eigen positie in te nemen.
Als je maar genoeg afhankelijkheden inbouwt, dan kunnen ze vanzelf niet meer om je heen. Hoe open je alles ook maakt (https://www.computable.nl/artikel/ict_topics/besturingssystemen/3164039/1277048/google-publiceert-broncode-chrome-os.html)
@John:
“Als je maar genoeg afhankelijkheden inbouwt, dan kunnen ze vanzelf niet meer om je heen. ”
Das precies de New World Order strategie die menige regering, overheids organisatie en big corporations hanteren sinds een aantal jaren.
Echter.. dit afhankelijk maak spelletje.. gaat dit net zo lang goed, tot een kritische massa zich hiervan bewust en zelf in beweging komt in een richting waarbij zijzelf (als mens, klant) weer centraal komen te staan 😉