Het brandgevaar van de Galaxy Note 7 bezorgt Samsung wonden die blijven. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.
Samsung ontkomt niet ongeschonden aan het debacle met zijn spontaan vlam vattende Note 7-phablets. Deze nieuwste toestellen in de Galaxy-lijn blijken een brand- en zelfs explosiegevaar door problemen met de ingebouwde accu. Na initiële brandgevallen en een omvangrijk vervangingsprogramma blijken ook omgeruilde toestellen nog brandgevaarlijk.
Dit alleen al geeft Samsung schade. Daar bovenop komt nog de impact van berichten dat de fabrikant een vers brandgeval enkele dagen stil heeft gehouden. Verder zou Samsung zelfs actief aan doofpotpraktijken doen richting individuele slachtoffers van zijn Note 7. Inmiddels heeft Samsung ook besloten tot een volledige productiestop en de gewraakte phablet uit de handel te nemen. Deze optelsom bezorgt Samsung blijvende schade. Wat vind jij?
Samsung wilde de Note 7 voor de iPhone 7 uitbrengen, waardoor ze het toestel niet goed hebben kunnen testen. Dat was de eerste fout.
De tweede fout was dat ze de eerste ontploffende Note’s 7 in de doofpot wilden stoppen.
De derde fout was dat de gerepareerde toestellen nog steeds gingen ontploffen.
Met één van deze fouten was Samsung waarschijnlijk goed weggekomen, Samsung heeft namelijk grote groepen fanatieke aanhangers, maar dit is te veel. Dit kost meteen al 2 miljard euro, het heeft gevolgen voor alles wat hierna komt.
Vliegtuigmaatschappijen verbieden nu al het gebruik en het laden van de Note 7 tijdens de vlucht, en er hoeft maar één incident met een andere Samsung te komen, en alle Samsungs worden verboden. De komende maanden worden heel spannend voor Samsung.