E-mail is oud, maar onmisbaar in het bedrijfsleven en vormt dus een confrontatie voor jongeren. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.
De dood van e-mail is in het verleden al wel eens voorspeld, maar tot op heden nog altijd niet uitgekomen. Tenminste, niet in het bedrijfsleven. In de consumentenwereld hebben chatsystemen met direct-messaging mogelijkheden veel van het communicatiewerk overgenomen. Social media hebben deze verdringing van e-mail verder doorgezet, ook door juist messaging in zich op te nemen.
Hiermee is een opmerkelijke tweedeling ontstaan die aankomende werknemers een flinke cultuurshock kan bezorgen. De zogeheten Generatie Z wordt straks geconfronteerd met e-mail als een ontgroening voor het werkende leven bij veel bedrijven. E-mail is dan iets als het invullen van een ouderwets toelatingsformulier of het opstellen van een formeel cv. Wat vind jij?
Vraag me af in hoeverre de schrijver nog ‘in touch’ is met Generatie Z of zich laat leiden door clickbait artikelen van andere sites.
Verander eens van click-bait generator. Dit soort “artikelen” is wel erg makkelijk.
Ik verwacht helemaal geen uitsterven van email. Wel het veranderen van het gebruik van email. De snelle email om een vluchtig en snel antwoord te verkrijgen kan goed worden ingevuld door social media en chats platformen. Maar het email verkeer welk je nodig hebt om afspraken/vragen zwart op wit bevestigt te krijgen zal zeker blijven bestaan ondanks dat veel bedrijven en zelfs de overheid mensen wil dwingen om hun vragen maar telefonisch of via een chat te stellen.
Dus email zal blijven leven in zowel de consumentenmarkt als business. De fax zou ook al zo’n dikke 20 jaar geleden geen bestaansrecht hebben maar toch zijn er nog bedrijfstakken die daar op bouwen. Het gebruik is wel verminderd, zelfs geminimaliseerd. Dit zal uiteindelijk met email ook gebeuren maar sterven zal het nooit.
Grappig, als je op deze site (…en vele andere sites) een nieuwsbrief wenst te ontvangen, dien je je e-mailadres op te geven.
How’s that?
Snelle betrouwbare 1-op-1 communicatie gaat nooit via FaceBook! En ook Twitter is daar niet echt geschikt voor. WhatsApp is te vluchtig, en moeilijk te archiveren.
Eigenlijk is dat oude mail best krachtig en veelzijdig!