Studenten maken steeds vaker gebruik van virtuele studieboeken. Het aantal studenten dat gebruikmaakt van online lesmateriaal is in een jaar verdrievoudigd.
Scholieren in het voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs gebruiken steeds vaker online studiematerialen. Vorig jaar registreerden ruim 100.000 scholieren zich voor het gebruik van virtuele studieboeken, nu staat de teller al boven de 300.000.
Ook bieden uitgevers bijna twee keer zoveel lesmateriaal als een jaar geleden, aldus EduPoort, de centrale faciliteit van educatieve uitgevers die zich bezighoudt met de registraties en de toegang tot educatieve content. Het zou nu gaan om ongeveer een half miljoen pagina's informatie.
EduPoorts directeur Martin Bannink verwacht dat het aantal studenten dat gebruikmaakt van online leermiddelen nog verder zal toenemen. "De markt vraagt erom en ik ben blij dat de uitgevers er alles aan doen om hun lesmethoden ook online toegankelijk te maken", zegt hij.
Vaak is online (ook buiten de online leermiddelen) betere kennis te vinden dan in de huidige generatie “online-leermiddelen”.
En met een beetje mazzel – of diepgaande kennis van internet search engines – surf je tegen een gratis online cursus aan op een .net / .org / .edu website of je vind een website van een gepassioneerd vak-enthousiasteling die haar,zijn vakkennis (gratis) met je deelt.
Dan leer je meteen, online wat je (wel) in de praktijk nodig hebt en hoe het werkt 😉
Surf ze studenten and educate yourself!
Ook SURFnet herkent de groei in digitaal ontsloten leermiddelen. Inmiddels kunnen 300.000 studenten in het hoger onderwijs (federatief)aanloggen bij diensten zoals door EduPoort worden gefaciliteerd.
EduPoort maakt voor de authenticatie van studenten uit het hoger onderwijs gebruik van SURFfederatie.
SURFfederatie maakt het mogelijk om met de instellingsaccount die studenten dagelijks gebruiken aan te loggen bij de dienstverleners die samenwerken met EduPoort.
SURFfederatie (www.surffederatie.nl) en Entree van Kennisnet bieden het onderwijs de mogelijkheid van single signon logon tot content van onder andere uitgevers.