Oxyle heeft aangekondigd dat het zijn activiteiten uitbreidt naar de Benelux-regio. Deze uitbreiding biedt organisaties en gemeenschappen in de Benelux de mogelijkheid om te profiteren van de baanbrekende technologieën van Oxyle, die de waterkwaliteit kunnen verbeteren en de impact van PFAS op de gezondheid van gemeenschappen kunnen verminderen.
Oxyle heeft een innovatieve technologie ontwikkeld die efficiënt PFAS en een breed scala aan giftige en aanhoudende organische verontreinigende stoffen uit afvalwater kan verwijderen, waaronder pesticiden, farmaceutica en persistente chemicaliën. Deze groene technologie maakt gebruik van schone en voordelige energiebronnen en biedt tegelijkertijd kosteneffectieve zuivering aan onze klanten. Door zich te richten op verschillende klantensegmenten, zoals milieusanering bedrijven en industriële klanten, streeft Oxyle ernaar om bij te dragen aan het voldoen aan regelgeving en het bevorderen van duurzame praktijken.
Het European Chemicals Agency (ECHA) schat dat er jaarlijks 140.000 tot 310.000 ton PFAS op de Europese markt wordt verkocht. Blootstelling aan minder dan 0,004 ng/L kan toxische effecten veroorzaken. Daarnaast zijn de jaarlijkse Europese zorgkosten als gevolg van PFAS torenhoog, variërend van 52 miljard tot 84 miljard euro. PFAS kan kanker veroorzaken en het immuunsysteem en de hormoonhuishouding verstoren. Net als in de rest van Europa is PFAS in de Benelux-regio wijdverspreid in het oppervlakte-, bodem- en drinkwater. Effectief waterbeheer is nodig om zowel historische verontreiniging op te ruimen als toekomstige verontreiniging te voorkomen. Met de unieke technologie van Oxyle kunnen alle PFAS kostenefficiënt en duurzaam uit afvalwater volledig worden geëlimineerd.
Dr. Fajer Mushtaq, mede-oprichter en CEO van Oxyle, zegt: “We kijken ernaar uit om uit te breiden naar de Benelux en onze geavanceerde waterzuiverings- en monitoringsoplossingen naar deze dynamische regio te brengen. Voortdurende blootstelling aan PFAS kan het immuunsysteem beïnvloeden en kan leiden tot hartziekten, verhoogde cholesterolniveaus en een verhoogd risico op nier- of teelbalkanker. Door onze technologieën te introduceren in de Benelux, streven we ernaar een tastbare impact te hebben op de waterkwaliteit en het milieu. Tegelijkertijd willen we bijdragen aan een meer duurzame en gezonde toekomst, terwijl we onze klanten helpen te voldoen aan de nieuwe strenge lozingsregels.”
Meer lezen