T-Online, de van Deutsche Telekom afgesplitste Internet-provider, verloor het afgelopen halfjaar 179 miljoen euro (394 miljoen guden).
Het waren de eerst cijfers van het Internet-bedrijf, dat een half jaar geleden in zwaar weer naar de beurs ging, maar toch nog onverwacht veel geld opbracht.
Volgens T-Online zijn de rode cijfers vooral te wijten aan aanloopkosten en investeringen. Het aantal abonnees is in 6 maanden meer dan verdubbeld van 2,7 miljoen naar meer dan 6 miljoen. Over twee, hooguit drie jaar schrijft het bedrijf zwarte cijfers, zo verzekerde topman Detlev Buchal gisteren.
Voor de nabije toekomst heeft het Duitse bedrijf nog plannen genoeg: zelf vestigingen openen in het buitenland of buitenlandse providers aankopen. "Ik kan u verzekeren dat verdere stappen worden voorbereid", aldus Buchal, "We kijken heel goed rond naar mogelijke partners."
Voor de iets langere termijn wil T-Online zich omvormen van een pure Internet-provider naar een heuse content-provider. Daarvoor is het bedrijf momenteel in bespreking met uitgeverij Axel Springer.
Buchal wilde donderdag niet ingaan op het plotselinge opstappen van voormalig bestuursvoorzitter Keuntje afgelopen vrijdag. Naar verluidt, stapte Keuntje op omdat hij ruzie had met topman Sommer van Deutsche Telekom over het bedrag dat T-Online zou moeten bieden voor het Britse Freeserve. Buchal kwam donderdag niet verder dan Keuntje nog eens te bedanken voor wat hij voor T-Online heeft betekend.
Sjaak Smakman