Onafhankelijk onderzoek1 toont aan dat van elke drie eindpuntapparaten bij bedrijven er elk jaar twee geïnfecteerd worden door malware. Reden voor Trend Micro om de campagne ‘Think Again’ te starten. Onderdeel van deze campagne is de lancering van twee nieuwe beveiligingspakketten: OfficeScan Client-Server Suite en het Endpoint Security Platform. Beide oplossingen ondersteunen bedrijven bij het beschermen van hun eindpunten.
OfficeScan Client-Server Suite biedt beveiliging voor elk type eindpunt, zoals desktops, laptops, servers, smartphones en opslagapparaten. De Client-Server Suite combineert onder andere OfficeScan 10 en Controle Manager (CM), waardoor gecentraliseerd beheer en rapportage mogelijk zijn. OfficeScan 10 legt aanzienlijk minder beslag op de geheugencapaciteit dan andere eindpuntbeveiligingssoftware, en dit zonder concessies te doen aan de beveiliging. De complete oplossing is gebruiksvriendelijk en groeit mee met het bedrijf tot een maximum van tienduizend eindpunten. Ze beschikt bovendien over een uitgebreide plug-in architectuur die klanten in staat stelt te kiezen welke security-technologie het beste bij hun bedrijf past en nieuwe technologie eenvoudig toe te voegen.
Het geheel nieuwe Endpoint Security Platform (ESP) van Trend Micro is een eenvoudig te installeren en te beheren eindpuntbeveiligingsoplossing. Bovendien is deze oplossing stabiel en schaalbaar. Het softwarepakket is speciaal ontwikkeld voor zeer grote kantooromgevingen van tienduizend tot 250.000 eindpunten. ESP beschermt grote organisaties met vestigingen over de gehele wereld binnen 48 uur na installatie. Het modulaire Endpoint Security Platform biedt een innovatieve single agent-, single server- en single console-technologie. Hierdoor zijn alle eindpunten centraal te beheren. Daarnaast maakt deze oplossing migratie binnen bedrijven eenvoudiger door snel en zonder onderbreking oude software voor eindpuntbeveiliging te deïnstalleren. Endpoint Security Platform is het resultaat van de recente licentieovereenkomst met BigFix dat Trend Micro-eindpuntbeveiliging met BigFix-eindpuntmanagement combineert.
De meeste oplossingen voor eindpuntbeveiliging nemen vaak teveel tijd in beslag doordat ze volgens de traditionele en ineffectieve manier van ‘signature file updates’ werken. Een issue dat Trend aanpakt met de introductie van File Reputation Management (FRM). Deze technologie zorgt ervoor dat er minder updates nodig zijn. Dit gebeurt immers in de ‘cloud’ (op het web). Klanten krijgen hierdoor de nieuwste en krachtigste bescherming, ongeacht of ze thuis, op kantoor of onderweg verbinding maken met internet. Alle eindpunten apart beveiligen is een ineffectieve manier. Vooral doordat het volume aan webbedreigingen nog steeds exponentieel toeneemt. Updates kosten veel tijd, belasten de eindpunten te zwaar en verlagen de medewerkersproductiviteit. File Reputation Management bewaakt eindpuntdata en -capaciteit met real-time beveiligingsintelligentie die ervoor zorgt dat een bestand gecontroleerd is voordat de gebruiker dit opent. FRM is onderdeel van het Trend Micro Smart Protection Network, de cloud-client-infrastructuur achter Trend Micro-oplossingen en -diensten, die bewijst dat Trend Micro zich volledig inzet om zijn strategie en visie waar te maken: meer beveiligingsmogelijkheden in de ‘internet cloud’. File Reputation Management is per direct beschikbaar in OfficeScan 10 en later dit jaar ook in het Endpoint Security Platform.
"Bedrijven hebben behoefte aan proactieve beveiligingsoplossingen. Oplossingen die in staat zijn direct nieuwe en toekomstige webgebaseerde bedreigingen te signaleren zonder de eindpunten overmatig te belasten", zegt Jon Olstik, senior analist bij de Enterprise Strategy Group. "Door de cloud-client-infrastructuur hoeft de klant minder vaak te updaten en blijft de invloed op de eindpuntcapaciteit voorspelbaar. Bedrijven halen met deze oplossing een eindpuntbeveiliging in huis, die eenvoudig is af te stemmen op hun specifieke organisatie."
1 Cloud-Client Enterprise Security Impact Report: Increased Protection at a Lower Cost, Osterman Research, januari 2009.