Het artikel ‘Dagboek van een virus’ heeft bij een aantal mensen vragen opgeroepen.
Ruud Harmsen vindt dat de auteur een essentieel punt vergeet en Hans Stoffer heeft zijn bedenkingen bij een genoemd bestand.
Misser
In het artikel “Dagboek van een virus” (Computable, 13 februari 2004) over een recente virusuitbraak ontbreekt een mijns inziens essentieel punt: hoe kan het toch dat zoveel mensen besmet raken? Dat kan namelijk alleen door onveilige, achterhaalde e-mailsoftware te gebruiken, in combinatie met een gebrek aan kennis over hoe besmetting kan plaatsvinden. Meer hierover op mijn website, http://rudhar.com/sfreview/virsafnl/virsafe.htm. Laat de auteur van het artikel deze informatie misschien weg omdat ze bij een maker van anti-virussoftware werkt, dat dus belang heeft bij het instandhouden van de onwetendheid bij het grote publiek?
Ruud Harmsen
Bestaand bestand
Bij de karakteristieken van het in het artikel besproken virus staat dat bestand taskmon.exe wordt aangemaakt. Bij mij staat op C:Windows dit bestand met een datum van 23-04-99 (Windows 98 SE). De helft van de bestanden in die directory heeft dezelfde datum; het moet dus een origineel Windows bestand zijn.< BR>
Hans Stoffer |