“Perl is gratis […]. Het draait op de meeste besturingssystemen, behalve op Unix en daarop gebaseerde omgevingen als Linux.” Zo stond te lezen in Computable, 25 juni.
De waarheid is precies het tegenovergestelde: “Het draait, behalve op Unix en daarop gebaseerde omgevingen als Linux, (ook) op de meeste (andere) besturingssystemen”.
Ruud Harmsen. Ook Peter Terpstra en Kees Couprie merkten deze vergissing op.
Perl (2)
Complimenten met het uitstekende artikel ‘Drastische herziening Perl’. Helaas bevat het artikel twee onvolkomenheden die correctie behoeven.
Ten eerste: “Het draait op de meeste besturingssystemen, behalve Unix en daarop gebaseerde omgevingen als Linux.” Hier is vermoedelijk een bijzin weggevallen, aangezien Perl zich bij uitstek thuis voelt op deze platformen.
Ten tweede: “Het ontwikkelteam heeft de oude syntax geschrapt en is vanaf nul begonnen met het ontwikkelen van een nieuwe, schonere syntax en krachtiger semantiek.” Hier wordt ten onrechte de indruk gewekt dat Perl 6 een volledig nieuwe taal is, die geen gelijkenis meer zou tonen met Perl 5. Niets is minder waar. Weliswaar zijn er ontzettend veel nieuwe constructies aan de taal toegevoegd, en zijn veel bestaande constructies aangepast en genormaliseerd vanwege de schonere syntax en krachtiger semantiek, maar de algehele uitstraling blijft het vertrouwde Perl dat we kennen. Perl-liefhebbers zullen ervan genieten, Perl-haters zullen het verguizen. En ook dat is een vertrouwde situatie.< BR>
Johan Vromans, voorzitter Stichting Perl Promotie Nederland