BMC Software streeft naar 35 procent groei per jaar. Die doelstelling wil het realiseren door toename van bestaande activiteiten, acquisities en het aanbieden van diensten. BMC levert software voor gegevensbeheer, applicatiebeheer en prestatie-optimalisatie.
Het besluit om in de serviceverlening te gaan, kwam na de overname van softwarebedrijf BGS voor 285 miljoen dollar eerder dit jaar. Gebruikers van de complexe prestatiemanagement-producten van BGS hebben behoefte aan directe ondersteuning van BMC. Hoewel een overname op dit gebied niet is uitgesloten, gaat BMC waarschijnlijk zelf zijn service-organisatie opbouwen.
"Daarnaast blijven wij zoeken naar niet al te grote bedrijven die ons productenpakket verder kunnen versterken", aldus Marco Landi, directeur van BMC in Europa. Vorig jaar kocht het bedrijf voor zestig miljoen dollar Datatools, een specialist inbackup en herstel.
Verder reorganiseert BMC zijn Europese organisatie. De huidige landenorganisaties krijgen een Europees tintje. De onlangs aangestelde Landi meent dat beleid op het gebied van bijvoorbeeld marketing en verkoop moeten worden geformuleerd op Europees of globaal niveau, en uitgevoerd op lokaal niveau. "Een klant als ABN Amro is niet alleen actief in Nederland, maar wereldwijd."
Dit jaar wil BMC Europa de verkoopstaf met 150 medewerkers uitbreiden. Naast intensivering van de directe verkoop aan grote bedrijven zoekt het meer aansluiting bij partners, zowel wederverkopers als technologiepartners. Vorige week kondigde het een samenwerkingsverband met Baan en Digital aan. De drie bedrijven gaan gebundeld NT-servers op Alpha-systemen met Baan- en BMC-software leveren.
De mainframe-producten waarmee BMC groot is geworden, zorgen nu voor 65 procent van de omzet. Landi voorziet een jaarlijkse groei van 10 tot 15 procent in deze markt. De omzet van de Patrol-productlijn groeit met 80 procent per jaar. Patrol Kennis Modules, gericht op applicatie- en gegevensbeheer voor open systemen, dekken diverse verticale markten. Vorig jaar zette BMC 563 miljoen dollar om; volgend jaar wil het rond de één miljard uitkomen.