Elke werkdag behandelt Computable een onderwerp waarover lezers kunnen discussiëren. Vandaag over Microsofts werk en overnames voor Android.
Microsoft heeft in Android een geduchte concurrent voor zijn eigen Windows-platform. Het mobiele besturingssysteem van Google vervult op de smartphonemarkt de rol die Microsofts OS heeft op de pc-markt. Android is net als Windows het massaal gebruikte, goedkopere alternatief voor Apple’s platform. Dankzij patentdeals verdient Microsoft goed aan de verkoop van Android-apparaten door de fabrikanten ervan.
Ondertussen weet de softwarereus uit Redmond geen doorbraak te bewerkstelligen voor zijn eigen Windows Phone, tegenwoordig weer Windows Mobile geheten. Maar Plan B (of C?) is volop in uitvoering: Microsoft ontwikkelt eigen apps met prioriteit voor iOS én Android. Daarnaast koopt het diverse populaire en fundamentele apps voor Android op. Het eigen mobiele Windows lijkt op het tweede plan te staan. Microsoft ontpopt zich tot een Android-grootmacht. Wat vind jij?
Android is geen alternatief voor Apple, Apple met iOS is een volledig gesloten platform met hard- en software. Android is een open source OS waar Google veel te veel invloed op heeft.
Microsoft is een schavuit die aan een oud patent (FAT filesysteem) onevenredig veel verdient, dat men bij Android niet al lang op een vrij filesysteem EXT4 bijv. overgestapt is, verbaast me.
Dat Acompli “essentieel” is kan ik zo niet zien, ik gebruik K9, dat werkt goed en is onafhankelijk.
Microsoft wordt geen Android grootmacht, ze willen Windows mobile promoten, hoe hun Android-acties daarin passen leert ons de toekomst.
@Jan van Leeuwen: het gaat niet om Android op zich, maar om het feit dat men mobieltjes (Android, iOS or whatever) gebruik wil kunnen laten maken van standaard SD’s die default met FAT32 geformateerd zijn.
Apple is toch niet zo gesloten….appstore zit nu vol malware….
Apple heeft hiermee nu een “peer” gekregen.
Android = voor techneuten
Windows= heeft zakelijk het meeste potentieel, maar de slechts gevulde appstore, maar mogelijk dat universal platform dit gaat veranderen als ios en android apps om te zetten zijn met klikken naar windows….
Apple= Eindgebruikers, die geen last willen hebben van updates en accepteren dat het iets minder goed werkt in een zakelijke omgeving, omdat bedrijfsplatform meestal geen apple (goed) ondersteunt…
Wie het gaat winnen kan niemand voorspellen, maar besef dat deze bedrijven elkaar allemaal nodig hebben en ze elkaar niet slaan, maar kietelen…
Ik vergat te zeggen dat MS met zijn universal platform veel mogelijkheid heeft om de grootste speler te worden, zeker met de komst van windows 10, komt het endpoint dicht bij apple v.w.b. gebruiksgemak.
De zakelijke omgevingen volgen niet zo snel en werken vaak het beste met windows endpoints die software en apps kunnen draaien. Windows tablets zijn daarin redelijk uniek.
Ook het feit dat je updates beter kunt reguleren dan voorheen is een stap in de goede richting van Ms.
Apple doet eigenlijk minimaal aan updates, is ook minder nodig vanwege geslotenheid, maar apple zijn trots is dus nu geschonden na de malware besmetting. Als je dan ook beseft dat veiligheid in de toekomst steeds belangrijker wordt incl. vrijheid van gebruik van middelen, vraag ik mij af hoe lang je stand houdt met gesloten systemen die niet flexibel, schaalbaar zijn.
Qua gebruiksvriendelijkheid en mooie apps liggen ze voorop, maar of dat genoeg is….wie zal het zeggen, de consument beslist…