Leverancier van personeelszakensoftware en -diensten Visma Raet splitst zich weer op. Waar in 2021 al de spin-off Youserve het licht zag, wordt nu Peple als nieuw bedrijf in de markt gezet. Peple bedient met het product Visma.net HRM & Payroll de sector onderwijs en heeft tevens klanten in de zorgsector en de zakelijke markt.
Human resources (hr)-dienstverlener Visma Raet richt zich, na de afsplitsing van Peple, met zijn hr- en salarisverwerkingssoftware Youforce voornamelijk op de centrale en lokale overheid en de zorgsector.
Door het opzetten van twee gespecialiseerde softwarebedrijven verwachten beide organisaties sneller te kunnen anticiperen op de behoeften van klanten in de specifieke segmenten. Ook past deze beslissing bij de filosofie van Visma, waarin bedrijven niet te groot worden om zo de focus te houden op bedrijfskritische processen bij klanten in verschillende markten.
Focus aanbrengen
De leiding van Visma Raet blijft in handen van Gerard Schiebroek. Peple komt onder leiding te staan van Peter Verdaasdonk, oprichter van Advitrae, een door Visma in 2020 overgenomen specialist in roosters en planningen voor het onderwijs. Na de splitsing telt Visma Raet circa 450 medewerkers en Peple ruim honderd medewerkers. Beide bedrijven blijven opereren vanuit het huidige kantoor aan de Plotterweg in Amersfoort. Net als Youserve (meer dan vijfhonderd medewerkers) overigens.
Volgens algemeen directeur Gerard Schiebroek heeft de eerdere afsplitsing in 2021 van Youserve, dat de overige zakelijke markt bedient met hr- en salarissoftware en aanverwante diensten, zijn vruchten afgeworpen. ‘Zo ligt onze innovatiesnelheid veel hoger en is de klanttevredenheid sterk gestegen, evenals de medewerkerstevredenheid. Focus aanbrengen in onze strategie werkt dus. Wij hebben de afgelopen periode bijna al onze klanten in het onderwijssegment gemigreerd naar het Visma.net-portfolio. Nu is dan ook een logisch moment om nog een splitsing door te voeren.’
De Noorse softwaregroep Visma (1,4 miljoen klanten, 14.000 medewerkers en een jaaromzet van 2,1 miljard euro) kocht Raet in 2018. Het is een van de oudste softwarehuizen van Nederland met wortels die terug gaan tot 1965.