Wolters Kluwer (informatie, software en diensten) heeft voor zevenhonderd miljoen euro aan obligaties uitgegeven. De opbrengst wordt voor algemene bedrijfsdoeleinden gebruikt, zo deelt de onderneming mee. De oorlogskas voor overnames wordt extra mee gevuld.
Het gaat om een Eurobond met een looptijd van acht jaar en een jaarlijks rendement van 3,75 procent. De obligaties krijgen een notering aan de beurs van Luxemburg. Wolters Kluwer verwacht dat de obligaties een BBB+-rating (aanvaardbare kwaliteit) krijgen van S&P. Het databedrijf voorspelt voor dit jaar aanhoudende groei. Uit de jaarcijfers die Wolters Kluwer op 22 februari presenteerde, bleek dat de verwachtingen voor 2022 waren overtroffen.
Gisteren lieten de aandelenanalisten van de Zwitserse bank UBS weten positiever te zijn geworden over de autonome groei van Wolters Kluwer. Verwacht wordt een groei van 6 procent, terwijl eerder nog werd uitgegaan van een autonome groei van 5 procent. Bijna alle divisies presteerden beter dan verwacht. Bovendien voorzien de analisten dat de groei eerder zal versnellen naar 7 procent, dan vertragen naar 5 procent. Ze zien ook een versnelling van de omzet voor sommige producten, waaronder voor Clinical Solutions en Enablon.
Overigens blijft Wolters Kluwer op grote schaal eigen aandelen inkopen. Vorig jaar bedroeg die inkoop een miljard euro, terwijl dit jaar voor eenzelfde bedrag wordt ingekocht. Ceo Nancy McKinstry bleef vorig jaar met een jaarsalaris van 14,5 miljoen de best betaalde ceo van een fonds dat aan de Amsterdamse effectenbeurs is genoteerd.