Wolters Kluwer zag zijn omzet over 2022 met zes procent toenemen tot 5,4 miljard euro. De groei van de inkomsten uit digitale producten en service-abonnementen zet zich voort. De operationele winst nam 7 procent toe tot 1,4 miljard euro.
De softwareleverancier en informatiedienstverlener vervolgt daarmee de groeiversnelling die in 2020 was ingezet. Voor het lopende jaar wordt voortzetting van deze gunstige ontwikkeling verwacht.
Ceo Nancy McKinstry kondigde aan dat in maart vier grote enterprise software-bedrijven worden samengevoegd tot een nieuwe divisie. Corporate Performance & ESG gaat grote ondernemingen en banken geïntegreerde meet- en rapportagesystemen bieden op het gebied van financiën, operaties, en milieu, maatschappelijk en governance. De nieuwe divisie biedt software voor het meten van prestaties (CCH Tagetik), EHS/ORM-software (Enablon), Finance Risk & Reporting en interne auditsoftware (TeamMate). De samenvoeging moet meer synergie brengen.
De meeste bedrijven zaten eerder in de divisie Governance, Risk & Compliance (GRC). Die divisie gaat nu Financial & Corporate Compliance heten. De meeste klanten van dit concernonderdeel zitten in de VS. De bedrijfseenheid Enterprise Legal Management (ELM), thans nog onderdeel van GRC Legal Services, verhuist naar de divisie Legal & Regulatory. McKinstry denkt dat dit beter past bij de Legal Software-business.
De ‘expert solutions’ van Wolters Kluwer die domeinkennis combineren met technologie maakten vorig jaar 56 procent van de totale omzet uit. De inkomsten uit software waren goed voor 44 procent van de omzet. Daarbij nam de omzet uit cloud software met zeventien procent toe.
Vorig jaar kocht Wolters Kluwer voor een miljard dollar aan eigen aandelen in. Dit jaar gaat het concern met hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn opnieuw voor een miljard dollar aan eigen aandelen inkopen.