Bovemij, de Nederlandse verzekeringsmaatschappij die zich richt op de auto-industrie, wilde digital natives (consumenten) en mobiliteitsbedrijven bij elkaar brengen zodat deze bedrijven geholpen werden om te concurreren in een steeds digitaler wordende wereld. Om dit te doen, creëerde Bovemij eerst een digitale strategie en begon vervolgens aan een strategische reis om een nieuw digitaal mobiliteitsplatform te creëren dat tot doel heeft 10.000 mobiliteitspartners te verbinden met 10 miljoen consumenten in heel Nederland. Bovemij ontwikkelde samen met TCS het Digital Mobility Platform. Voor de hoofdjury van de Computable Awards 2022 reden om dit platform te nomineren in de categorie Digitale Innovatie.
Het mobiliteitsplatform helpt Bovemij’s mobiliteitspartners digitaal met consumenten te verbinden en nieuwe vormen van transacties voor haar mobiliteitspartners en klanten te faciliteren. Zo kan Bovemij aansluiten bij de wereld van consumenten in de digitale wereld en de consumenten digitaal koppelen aan mobiliteitsbedrijven. Het Digital Mobility Platform heeft Bovemij een nieuwe branding en identiteit in de markt gegeven en heeft de klantervaring van Bovemij verbeterd met een kortere time-to-market. Het platform biedt B2B2C-betrokkenheid omdat het diensten verleent aan beide soorten klanten (B2B en B2C). Het heeft een abonnementsmodel dat bestaande en nieuwe producten en diensten, ecosysteemspelers en partnerproposities combineert.
Bovemij werkte samen met TCS aan deze digitale innovatie. TCS Pace Innovation Architecture en Pace Sprints werden gebruikt om unieke, levensvatbare en haalbare businessproposities te creëren en om sneller creatieve oplossingen te vinden en een cultuur van versnelde innovatie te bevorderen. Voor de executiefase werd de TCS Digital innovation factory met agile innovate-at-scale opgezet om uitvoering te geven aan de businessproposities en deze snel op de markt te brengen. TCS stelde de klant in staat om toegang te krijgen tot de beste ecosysteempartners zoals Microsoft Azure (door het instellen van Landing Zone-services voor Azure) en Pega (door middel van best-in-class architectuur en uitvoering).