Het Amerikaanse Esri brengt voor het eerst een wereldwijde landbedekkingskaart met hoge resolutie voor 2020 uit. De kaart is opgebouwd met Sentinel-2-satellietbeelden van het European Space Agency (ESA) en ontwikkeld met behulp van een nieuwe machine learning-workflow.
De kaart, waaraan de bedrijven Impact Observatory en Microsoft meewerkten, zal jaarlijks worden bijgewerkt om veranderingsdetectie te ondersteunen en landveranderingen op de aarde te markeren, vooral in verband met de effecten van menselijke activiteit. Ze wordt onderdeel van de Living Atlas van Esri.
De kaart is ook te combineren met gegevenslagen voor bijvoorbeeld groene infrastructuur en duurzaamheidsprojecten. Die vereisen dikwijls een holistisch beeld van zowel de menselijke als natuurlijke voetafdruk op de planeet. Later dit jaar stellen Esri en Impact Observatory de kaart beschikbaar voor on-demand-classificatie van landbedekking. Zo kan de gis (geografisch Informatiesysteem)-gemeenschap elke week kaarten voor projectgebieden maken.
Esri maakt geo-informatiesoftware, software die kaarten en datasets combineert en er data-analyse op loslaat. Op die manier krijgen organisaties inzichten in activiteiten op locaties en goederenstromen.