Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft het Erasmus MC voorzien van een verbeterde hybride werkomgeving. Het universitair medisch centrum in Rotterdam had deze nodig om thuiswerkende medewerkers beter te faciliteren in deze coronatijden. Ook moeten de virtual desktop infrastructure (vdi)-oplossingen kunnen omgaan met de compute- en storage-eisen voor patiëntenzorg.
De vdi-oplossingen zijn gebaseerd op HPE Synergy (softwaregedefinieerde infrastructuur) en HPE Primera (opslag). De hybride werkomgeving moet medewerkers vanuit huis soepele en veilige toegang tot de werkapplicaties geven. Daarnaast biedt de verbeterde it-omgeving medisch specialisten en verpleegkundigen snellere toegang tot applicaties voor de patiëntenzorg.
HPE Synergy en HPE Primera zijn geïntegreerd met HPE InfoSight om cloudgebaseerde ai-gedreven operations te leveren. Daarmee worden mogelijke infrastructuurproblemen gemonitord, voorspeld en voorkomen, al voordat ze optreden.
De HPE vdi-oplossing wordt beheerd via HPE OneView. Deze tool biedt Erasmus MC de mogelijkheid om compute- en storagecapaciteit afzonderlijk op en af te schalen afhankelijk van de pieken in de benodigde it-capaciteit van het ziekenhuis. Voor het monitoren van de infrastructuur is er HPE InfoSight; deze software kan met behulp van kunstmatige intelligentie problemen voorspellen nog voordat ze optreden.
Covid-19
De impact van Covid-19 op de werkprocessen van het academisch ziekenhuis is groot. Naast medische hulp is het Erasmus MC een van de twee expertiselaboratoria die samen met het RIVM coronatests uitvoeren en daarnaast onderzoek doet naar antilichamen tegen corona.
Het Erasmus MC telt ongeveer 16.000 medewerkers, waarvan vijfduizend niet-medisch personeel is. De laatste categorie moet zoveel mogelijk thuiswerken, wat resulteert in hoger gestelde eisen aan de it-infrastructuur.