Protinus IT heeft twee aansprekende klanten binnengehaald: de gemeente Rotterdam en de Rijksuniversiteit Groningen. Bij de eerste gaat het om het leveren van standaardsoftware, bij de andere om netwerkcomponenten. De Houtense it-dienstverlener werd na aanbestedingsprocedures tot (mede)winnaar uitgeroepen in beide trajecten.
Bij de gemeente Rotterdam betreft het de openbare aanbesteding ‘Levering van Standaardsoftware & Gerelateerde Dienstverlening’. De combinatie Protinus – Insight Enterprises eindigde op de eerste plek en is daarmee de ‘preferred supplier’ voor de Maasstad geworden.
Dat betekent dat functionele offerteaanvragen tot dertigduizend euro en productgerichte offerteaanvragen tot honderdduizend euro uitsluitend aan deze voorkeursleverancier worden verstuurd. Offerteaanvragen met een hogere opdrachtwaarde, die binnen de scope van deze aanbesteding vallen, worden ook aan de andere opdrachtnemer (Softwareone/Comparex) verstuurd en door middel van een minicompetitie gegund.
De gemeente Rotterdam geeft nu jaarlijks tussen de vijftien en twintig miljoen euro uit aan standaardsoftware. Gezien de verwachte ontwikkelingen richting clouddiensten en gerelateerde dienstverlening, schat Rotterdam de financiële jaarlijkse omvang van de raamovereenkomst op circa 25 miljoen euro. Deze overeenkomst heeft een looptijd van twee jaar met een optie tot verlenging van maximaal twee keer twaalf maanden.
RUG
Naast de havenstad wist Protinus IT recent ook de tender ‘Netwerkcomponenten’ van Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in de wacht te slepen, als medewinnaar. De universiteit schreef deze aanbesteding uit omdat de vorige raamovereenkomst in 2020 afloopt. De opdracht heeft betrekking op de vervanging van de huidige netwerkcomponenten en het aanschaffen van nieuwe netwerkcomponenten binnen de gehele rijksuniversiteit.
De scope van deze raamovereenkomst betreft netwerkapparatuur-oplossingen zoals routers, switches en load-balancers, wlan-apparatuur, beveiligingsapparatuur en benodigde licenties, software en producentsupport. De totale jaarlijkse omvang van deze raamovereenkomst wordt geschat op 5,5 miljoen euro per jaar en heeft een looptijd van vier jaar.