Eugene Kaspersky, ceo van beveiligingsspecialist Kaspersky, blikt in een recente blog terug op zijn bezoeken aan ict-beurs Cebit in Hannover. De ict-beurs, waarvan in 2018 de laatste editie werd georganiseerd, speelde een belangrijke rol in de groei van het Russische securitybedrijf. Kaspersky heeft wat oude foto’s opgescharreld en haalt anekdotes op.
Ceo’s zijn net mensen en gebruiken deze coronadagen om ook eens te reflecteren op zichzelf, de ontwikkeling van hun bedrijf en om wat spullen op te ruimen. Zo ook Eugene Kaspersky, ceo van security-bedrijf Kaspersky.
In een recente blog blikt hij terug op de inmiddels ter ziele gegane ict-beurs Cebit in Hannover. Waar hij na de val van de Sovjet-Unie in 1992 zijn ogen uitkeek naar het enorme aanbod van ict-spullenboel en software in ‘Het Westen’.
Kaspersky neemt ons mee naar een klein hoekje van de beursvloer in één van de grote hallen. Als jonge Rus legt hij er de eerste contacten voor wat later zal uitgroeien tot de securityspecialist waarvan het bedrijf zijn naam draagt.
‘New Business’
Hij benadrukt hoe belangrijk een beurs is om contacten op te doen en licht toe hoe toevalligheden leiden tot ‘new business’. Kaspersky, niet wars van enige zelfspot, deelt ook zaken die voor een ieder die ooit naar Hannover afreisde, herkenbaar zullen zijn. De zoektocht naar de auto op het immense parkeerterrein, het vinden van een adres voor een overnachting, enzovoort.
Dansen op de bar
De Rus blikt aan de hand van wat foto’s uit de oude doos ook terug op de steeds professionelere en gelikte uitstraling van de beursstand. Kaspersky bracht als één van de eerste grote bedrijven dj’s naar de beursstand en zorgde dat het einde van een drukke beursdag niet uitliep op een saaie beursreceptie, maar een bruisend partijtje.
De herinnering aan dansende vrouwen op de bar van een beursstand mag in de realiteit van Covid-19 klinken als een echo uit een ver verleden. De blog van Kaspersky geeft een mooi inkijkje in zijn persoonlijke herinneringen en leest als een feest der herkenning. Keer even helemaal terug naar de tijd van voor de anderhalvemeter-maatschappij.