Samsung start met de massaproductie van het eerste eUFS (embedded Universal Flash Storage) 3.1 mobiele geheugen. De chips zijn 512 gigabyte groot en zullen gebruikt worden in de topsmartphones van het Koreaanse merk.
Het nieuwe geheugen is drie keer sneller dan de eUFS 3.0-chips van 512 gigabyte, zegt Samsung. Daarmee breekt Samsung’s nieuwe eUFS 3.1 als eerste de snelheid van een gigabyte per seconde voor smartphonegeheugen. Met een sequentiële schrijfsnelheid van meer dan 1.200 MB/s beschikken de chips over meer dan tweemaal de snelheid van een op SATA-gebaseerde PC (540 MB/s) en meer dan tien keer de snelheid van UHS-I microSD-kaarten (die aftikken op 90 MB/s). Daarmee zou bijvoorbeeld 8K-video zonder enige vertraging moeten kunnen weggeschreven worden.
Ook in random-prestaties verwerkt het geheugen data tot 60 procent sneller dan het gebruikelijke UFS 3.0. Daarnaast biedt eUFS 3.1 100.000 input/output per seconde (IOPS) voor lezen en 70.000 IOPS voor schrijven.
Naast de optie voor 512 gigabyte maakt Samsung ook 256 GB- en 128 GB-versies van het eUFS 3.1 geheugen beschikbaar voor smartphones die later dit jaar worden geïntroduceerd.
Samsung komt ook met nieuwe beveiligingschip
Samsung introduceert eveneens een nieuwe gebruiksklare Secure Element (SE)-oplossing voor mobiele apparaten. Deze oplossing is Common Criteria Evaluation Assurance Level (CC EAL) 5+-gecertificeerd (het hoogste niveau voor mobiele componenten) en bestaat uit een beveiligingschip (S3K250AF), bescherming op hardware-niveau en geoptimaliseerde software.
De nieuwe gebruiksklare oplossing is een sabotagebestendige kluis die gevoelige en versleutelde data zoals pincodes, wachtwoorden en zelfs cryptocurrency-accreditatie veilig bewaart. Dit gebeurt volledig buiten de gebruikelijke mobiele opslag, zoals embedded Universal Flash Storage (eUFS), om.
Huidige smartphones en tablets zijn al sterk beveiligd tegen inbreuk en sabotage, maar de nieuwe, volledig op beveiliging gerichte chip biedt een extra laag aan tegenmaatregelen, zegt Samsung. Deze maatregelen beschermen tegen mogelijke aanvallen zoals reverse engineering, power glitches en man in the middle attacks.