Nokia Bell Labs heeft het startschot gegeven voor een nieuwe editie van zijn Prize-competitie. Het bedrijf nodigt uitvinders en ontwikkelaars uit om disruptieve ideeën in te sturen rond industrialisering en industrie 4.0. Die kunnen dan uitgewerkt worden binnen Bell Labs.
Nokia Bell Labs zegt specifiek op zoek te zijn naar ‘innovaties die het potentieel hebben om de fundamenten te leggen van de volgende industriële revolutie en die de menselijke productiviteit grondig kunnen veranderen’. Naast toegang tot alle mogelijke faciliteiten van Bell Labs (en de bijhorende ingenieurs) krijgen de drie finalisten ook respectievelijk 100.000, 50.000 en 25.000 dollar startkapitaal. Na afloop van de competitie bestaat de mogelijkheid dat de finalisten aan de slag kunnen blijven bij Bell Labs en bijvoorbeeld mee gaan werken aan de ontwikkeling van 5G en andere innovaties.
Ontwrichtend onderzoek
‘We staan aan de vooravond van een industriële revolutie die zal leiden tot een ongekende productiviteitswinst, aangedreven door mensen, machines en systemen die in perfecte harmonie werken’, zegt Marcus Weldon, de cto van Nokia en de voorzitter van Nokia Bell Labs. ‘De onderzoekers van Bell Labs definiëren deze nieuwe toekomst door middel van ontwrichtend onderzoek dat gericht is op het oplossen van de belangrijkste uitdagingen waar de mensheid in deze volgende technologische revolutie voor staat. De Bell Labs prijs is een unieke kans voor andere briljante geesten over de hele wereld om zich bij ons aan te sluiten op deze reis en volledige toegang te krijgen tot onze onderzoekers, faciliteiten en middelen, zodat we kunnen samenwerken aan de uitvinding van de toekomst.’
Inzendingen voor de 2020 Prize moeten voor 27 april bij Nokia zijn. De vijftig beste inzendingen krijgen de kans om hun ideeën verder uit te werken. Daaruit worden vijf finalisten gekozen en dan drie winnaars.
Geïnteresseerden nemen deel aan de wedstrijd via de Prize-website. Tot de winnaars van de vorige jaren behoren onderzoekers van UCBerkeley die ic’s ontwikkelden die haast even snel zijn als quantumcomputers, een assistent-professor van Columbia University die problemen tackelde rond machine learning, en een assistent-professor van Berkeley die een radicaal nieuwe transceiver-chip ontwikkelde.