Het testen en toetsen van de kwaliteit van informatievoorziening voor alle applicaties en platformen van Rijkswaterstaat. Voor die taak staat Salves nu het na een selectietraject naar voren is geschoven. De opdracht gaat in per juni 2020 en geldt voor een periode van vier jaar, met een optie voor verlenging van vier keer een jaar. Salves neemt het stokje over van Sysqa en de Software Improvement Group (SIG)
Binnen de scope vallen alle applicaties, systemen en platformen die zich bevinden in de domeinen van Rijkswaterstaat, zoals Scheepvaartmanagement (SVM), Watermanagement (WM), Verkeersmanagement (VM) en Aanleg en Onderhoud (A&O). Dat betekent naast websites, ook de applicaties van kritische kunstwerken als sluizen, tunnels en bruggen.
Gunnende partij is Rijkswaterstaat Centrale Informatievoorziening (in Delft-Zuid). Dit landelijke organisatieonderdeel van Rijkswaterstaat houdt zich bezig met de ontwikkeling en beschikbaarheid van informatie binnen Rijkswaterstaat. Zo is het verantwoordelijk voor de industriële automatisering bij bruggen, tunnels, rijkswegen en andere objecten. Daarnaast verzorgt het de kantoorautomatisering.
Voor Salves betekent de order dat het proactief zal meewerken om samen met Rijkswaterstaat een reeks doelstellingen te realiseren. Daaronder vallen risicobeheersing en -bewustwording op basis van softwaretesten, het onder de aandacht brengen van blokkerende bevindingen, de flexibele inzet van specialistische kennis en expertise op het gebied van softwaretesten en het inzichtelijk krijgen van de risico’s, voorafgaand aan het ontwikkelen van software.
Einde in zicht
Het in 2006 opgerichte Salves is gevestigd in Helvoirt (Noord-Brabant) en concentreert zich op softwarekwaliteit, testautomatisering en agile-dienstverlening. In die rol bedient het klanten als ProRail, Rabobank, Aegon en Port of Rotterdam.
Aanleiding van de inkoop is het in juni 2020 aflopen van het contract met een combinatie van de bedrijven Sysqa (Bunnik) en de Amsterdamse Software Improvement Group. De woordvoerder van Rijkswaterstaat wenst geen mededelingen te doen over de grootte van de opdracht, in financiële termen noch voor wat betreft de omvang.
Voor Sysqa en SIG betekent de keuze voor Salves dat er een einde komt aan een jarenlange samenwerking met Rijkswaterstaat die zeker al zo’n tien jaar loopt.