Het is vanaf nu mogelijk om voordrachten in te dienen voor de Computable Awards 2020. Er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd waaronder de categorienamen. Vanaf 2020 zijn deze korter en krachtiger. Er zijn in totaal twintig categorieën. De mogelijkheid om aan te dragen zal gefaseerd worden stopgezet, waarbij de belangrijkste deadline voor elf categorieën 13 maart 2020 is.
Vanaf 2020 werkt Computable Awards nog maar met twee hoofdcategorieën: aanbieders en ict-projecten. Bij de aanbieders zijn er twaalf categorieën, bij de ict-projecten zijn dit er acht. De acht projectgroepen zijn dezelfde als vorig jaar, hierin zijn alleen naamsveranderingen doorgevoerd. Aan de aanbiederszijde zijn er wel enkele belangrijke veranderingen doorgevoerd.
Software en saas samen
De afgelopen twee jaar werd Computable geconfronteerd met vragen en discussies over de verschillen tussen software- en saas-leveranciers. De oplossingen zijn namelijk vergelijkbaar, het verschil zit hem vooral in de manier hoe de software aangeboden wordt. Daarom heeft Computable besloten deze twee categorieën samen te voegen tot één.
Ook merkten we de afgelopen jaren dat het verschil in producten tussen de grootzakelijke en mkb-markt steeds kleiner werd. We hebben daarom besloten te stoppen met de categorie die zich specifiek richtte op de mkb-leveranciers.
Duurzaamheid & MVO
Vanaf 2020 werkt Computable ook met een nieuwe categorie. Waar er al jaren termen als ‘green it’ en ‘sustainability’ in de markt gebruikt worden, begint het thema duurzaamheid een steeds belangrijkere rol in de ict-markt te vervullen. Computable gaat daarom in 2020 voor het eerst een Computable Award uitreiken in de categorie Duurzaamheid & MVO. Deze categorie is voor aanbieders die met hun product, technologie of initiatief duurzaamheid of maatschappelijk verantwoord ondernemen willen uitstralen.
De laatste wijziging dit jaar zit in de securitycategorie. Het betreft hier een uitbreiding. Computable reikt al vele jaren een prijs uit aan securityleveranciers, maar de afgelopen jaren zien we vooral zeer gespecialiseerde securitybedrijven in de markt. Een vakgebied als digitaal onderzoek, of spannender: digitaal rechercheren, is enorm in opkomst. We hebben daarom besloten om deze categorie uit te breiden tot Security & Digital Forensics.
Aansprekende en opmerkelijke prestaties
In 2020 gaan we dus in twintig categorieën op zoek gaan naar genomineerden en winnaars. Tot en met 13 maart 2020 kan er in de elf aanbiederscategorieën worden voorgedragen. De projectcategorieën en de categorie Tech-startup sluiten op afwijkende momenten, naar gelang wanneer het juryberaad in desbetreffende categorie gaat plaatsvinden.
Qua voordrachten zoekt Computable naar aansprekende en opmerkelijke prestaties het afgelopen jaar. In de aanbiederscategorieën kan de onderbouwing zijn op basis van een nieuwe productintroductie, een bijzondere prestatie van het bedrijf, het komen met nieuwe technologie, et cetera. Bij de cxo’s zoeken we naar opvallende prestaties van directeuren van ict-bedrijven, ict-directeuren van eindgebruikers en directeuren van ict-divisies die aan de persoon in kwestie persoonlijk toe te schrijven zijn. Bij projecten moet er een toelichting gegeven worden op de complexiteit/risico’s, de toegevoegde waarde, de originaliteit/innovatieve kracht en de rol van de leverancier. Bij startups tot slot zoeken we naar informatie over het product of de dienst, de markt waarin het zich begeeft en de ontwikkeling van het team en de business.
Jurering
Alle voordrachten worden aan een team van experts voorgelegd die iedere case digitaal zal gaan beoordelen. Op basis van dit oordeel zal de hoofdjury van de Computable Awards 2020 in elf aanbiederscategorieën gaan bepalen wie er uiteindelijk genomineerd gaan worden. Het oordeel van de experts zal bepalen wie er uitgenodigd gaan worden voor de juryberaden in vijf projectcategorieën en bij de startups.
Draag nu kandidaten aan voor de Computable Awards 2020!
Categorieën Computable Awards 2020
Draag nu kandidaten aan! De deadline voor aanlevering staat per categorie vermeld.
Aanbieders
- Software / SaaS (13 mrt. 2020)
Categorie voor aanbieders die software als product of dienst aanbieden.
- IaaS & PaaS (13 mrt. 2020)
Categorie voor aanbieders van cloudoplossingen op het gebied van infrastructure as a service of platform as a service.
- Hardware & Infrastructuur (13 mrt. 2020)
Categorie voor aanbieders fysieke ict-producten.
- Security & Digital Forensics (13 mrt. 2020)
Categorie voor aanbieders van (cyber)securitydiensten of -producten of gespecialiseerd zijn in digital onderzoek.
- Digital & E-commerce (13 mrt. 2020)
Categorie voor aanbieders van e-commerce- en digitaliseringsoplossingen.
- Service Integrator (13 mrt. 2020)
Categorie voor ict-dienstverleners die als one-stop-shop producten en kennis in verschillende domeinen in de keten van klanten kunnen aanbieden.
- Services (13 mrt. 2020)
Categorie voor managed service providers, internet service providers, hosters, etc. of leveranciers die bovenop hun producten en technologieën services aanbieden.
- Opleiding & Training (13 mrt. 2020)
Categorie voor aanbieders van ict-opleidingen of -trainingen.
- Detachering & Recruitment (13 mrt. 2020)
Categorie voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in het vinden of plaatsen van personeel.
- Duurzaamheid & MVO (13 mrt. 2020)
Categorie voor aanbieders die met hun product, technologie of initiatief duurzaamheid of maatschappelijk verantwoord ondernemen willen uitstralen.
- CxO (13 mrt. 2020)
Categorie voor c-level vertegenwoordigers van ict-bedrijven en ict-eindverantwoordelijken van (eindgebruiker)organisaties.
- Tech-startup (5 apr. 2020)
Categorie voor startende ondernemers van maximaal vijf jaar oud die als hoofdactiviteit een ict-oplossing of -dienst leveren. De startup dient zijn hoofdkantoor in Nederland te hebben en ingeschreven te staan bij de Nederlandse Kamer van Koophandel.
ICT-projecten
- Overheidsproject (1 mrt. 2020)
Categorie voor ict-projecten die uitgevoerd zijn bij overheidsinstellingen.
- Zorgproject (8 mrt. 2020)
Categorie voor ict-projecten die uitgevoerd zijn bij zorginstellingen.
- Grootzakelijk project (15 mrt. 2020)
Categorie voor ict-projecten die uitgevoerd zijn bij grootzakelijke bedrijven.
- Onderwijsproject (22 mrt. 2020)
Categorie voor ict-projecten die uitgevoerd zijn bij onderwijsinstellingen.
- MKB-project (29 mrt. 2020)
Categorie voor ict-projecten die uitgevoerd zijn bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf.
- Digitale Innovatie (28 apr. 2020)
Categorie voor ict-projecten die tot doel hebben om met digitalisering een klant te ondersteunen.
- Digitale Transformatie (28 apr. 2020)
Categorie voor ict-projecten die tot doel hebben om een zakelijke verandering digitaal te ondersteunen.
- Partnerproject (3 mei 2020)
Categorie voor ict-projecten waarin minimaal drie partijen succesvol hebben samengewerkt. De genomineerden worden door de redactie van Computable bepaald, de winnaar volledig op basis van publieksstemming.