Met handen en voeten gebonden aan verouderde bedrijfstoepassingen? Door lompe legacy weinig tijd voor innovatie en snelle aanpassingen? Met de inzet van een low-code platform behoort dit definitief tot het verleden. Mark van den Berg, Chief Strategy Officer bij Thinkwise, legt uit hoe en wat.
Oude bedrijfsapplicaties functioneren meestal nog prima. Hierdoor zal niet elke organisatie de noodzaak zien om ze van de hand te doen. Misschien zien ze er verouderd uit en is de technologie achterhaald, maar so what? En als de business nieuwe wensen heeft of de wetgeving verandert, lukt het vaak nog wel om via omwegen processen aan te passen of er functionaliteit omheen te bouwen.
Maar het houdt een keer op. Je bedrijfs-dna verandert, net als de markt waarin je actief bent. Dan wil je wel gemakkelijk kunnen meeveranderen, zonder dure specialisten die in oude programmeertalen jouw software aanpassen of de zoveelste add-on ontwikkelen. Je kunt nog een hele tijd pleisters plakken door een portal of een schil te bouwen, maar beter wordt het niet. De complexiteit neemt toe en de kosten rijzen de pan uit.
Toekomstbestendig
Low-code platformen bieden uitkomst. Met de meeste daarvan bouw je snel apps. Het platform van Thinkwise zet zelfs complexe kernsystemen met alle eromheen gebouwde functionaliteit over naar een toekomstbestendige applicatie. Een technologie-onafhankelijk systeem dat altijd voldoet aan standaarden en beveiligingsvereisten. Een systeem dat je bovendien eenvoudig zelf aanpast, uitbreidt en via API’s koppelt met andere applicaties, zoals boekhoudsoftware.
Het Thinkwise platform bestaat uit zes componenten. Een belangrijke component is de upcycler, die onderliggende herbruikbare databases, user interfaces en aanverwante procesinformatie vanuit de legacytoepassing overzet op de omgeving van Thinkwise. Wat de upcycler niet doet, is alle code integraal converteren. 90 procent daarvan heb je namelijk niet meer nodig. Voor de resterende 10 procent gebruik je de low-code ontwikkelmodule. Met de applicatiemodule kun je de toepassing vervolgens deployen naar de cloud of elders en de integratie met andere systemen regel je in de servicelaag. Om de applicatie beschikbaar te stellen aan de eindgebruikers biedt Thinkwise tot slot een user interface voor Windows, web en mobiel, en een kennisomgeving.
Visie
Elke organisatie heeft profijt van de inzet van een low-code platform, zoals dat van Thinkwise. Het helpt als je helder voor ogen hebt wat je als organisatie wilt. Dit vereist visie en steun vanuit het management. Het grote voordeel van low code is dat je weinig echte programmeurs nodig hebt. Je hebt meer aan mensen met een bedrijfskundige achtergrond. Business-analisten en een ervaren scrumteam komen goed van pas.
Er komt een tijd dat lompe legacy onhoudbaar wordt. Wacht niet af en stap nu over naar een systeem waar wel toekomst in zit. Thinkwise zorgt dat zelfs complexe bedrijfstoepassingen eenvoudig, snel en zonder veel programmeerkennis meeveranderen met je bedrijfs-dna en de grillen van de markt. No more legacy – het kan echt.