Publiekslieveling Xs4all wordt, als het aan KPN ligt, gewoon geïntegreerd onder het KPN-merk. Dat vinden veel Xs4all-medewerkers en klanten maar niks. Volgens een laatste schrijven van het actiecomité 'Xs4all moet blijven' gaat het niet om emoties, maar om betrokkenheid. De groep gaat nu voor plan B: een crowdfunding om een alternatief te bouwen. Is er een andere uitweg uit deze soap?
Gevoel bij een merk is als Zeeuws Meisje, de bekende margarine die ooit bijna de deur uit werd gedaan door Unilever: lastig te grijpen. En omdat emoties een slechte raadgever zijn, wil het actiecomité dan ook heel duidelijk maken dat het daar níet om gaat. Betrokkenheid is het toverwoord en als het goed werkt, een belangrijke component van een merk. Lange tijd voelden iPod en iPhone-bezitters zich onderdeel van een speciale groep, daar betaalden (en betalen) ze graag meer voor. Maar ook de WRT54G-routergroepering is zo’n groep. KDE-gebruikers, LXDE-adepten, uw dorpsgemeenschap. Xs4all hoort daar volgens het comité ook bij.
De handschoenen bij het comité zijn in ieder geval sinds donderdag uit. Door middel van een persbericht met als titel ‘KNP kapt geheime verkoopgesprekken XS4All af, actiecomité kondigt crowdfunding nieuwe provider aan’ gaat het comité er met gestrekt been in. In het bericht wordt kort uitgelegd wat er de afgelopen maanden voor gekonkel achter de schermen heeft afgespeeld (een poging om Xs4all door KPN te laten verkopen, volgens het comité ook nodig om de benodigde honderden miljoenen voor het volledig verglasvezelen van KPN’s netwerk bij elkaar te krijgen), het schuiven van de poppetjes aan de top van Xs4all (het management bij Xs4all zou inmiddels bijna geheel vervangen zijn door KPN’ers) en het prompt stopzetten van onderhandelingen over een overname met een niet nader te noemen partij.
Of u het emoties noemt, betrokkenheid of gewoon een soap, wat denkt u hierover?
Ik kijk er tegenaan vanuit eigenbelang en het kan wat mij betreft niet snel genoeg gebeuren, die integratie. Betaal nu 15 euro per maand om er een xs4all adres op na te houden, een fors bedrag maar wil graag mijn email adres blijven gebruiken. Hoop dat als xs4all en kpn in elkaar geschoven zijn, dat ik hiervan af ben en het gewoon onder mijn kpn abonnement kan vallen. Ben ook niet zo emotioneel betrokken bij de xs4all, de zaak is toen ooit verkocht aan de kpn en daarmee is de zeggenschap daar komen te liggen. Je kan je inderdaad afvragen of het handig is, verschillende merken onder dezelfde noemer kan aantrekkelijk zijn om verschillende soorten klanten aan je te binden.
Ik heb ik de wieg gestaan bij KPN toen bij de Telexdienst van begin 1981 tot dat ik het schip op tijd kon verlaten.
Deze Telexdienst en van waar ik zat in het land kon je denk ik wel vergelijken met HacTic qua technische vakmanschap en vooral betrokkenheid van het personeel onderling , hoewel er ook wel eel strubbelingen zijn geweest wat wie wat zou gaan doen.
Want we kregen te maken met de invoering van de Telex T37 ontwikkelingen , via de T100 (abc) naar de T1000(BEF) (elektronisch van Siemens) & Pact220(BEF) van Philips, waarvan ik de opkomst van totaal 45.000 landelijk in 1978 maar toen ik uiteijndelijk weg was in 1988 uiteindelijk bijna niets meer van over was.
Want eind 1977 werd viditel in onze maag gesplitst, telefax, de 1e ontwikkeling van de computergestuurde zakelijke centrale voor bij de klant zelf (weet de naam van dat verdomde ding niet eens meer). Maar door mijneigen computer expertische koos ik voor de viditelkant en dat heeft mij zo de kant van bv de ISDN-2 (B/C) begeleid.
Ik heb ALLE ontwikkeljngen van het beruchte ‘spoortunnelproject’ te Rotterdam gevolgd en daar min of mee een leidende rol in gehad.
Toen eindelijk de hoofd-centralist te Rotterdam zijn dienst had afgesloten en met pensioen ging bleek dat het papieren archief letterlijk een PUINHOOP was en is onder mijn leiding het volledig gedigitaliseerd (hieruit is het destijds AKBL bestandssysteem uitgerold onder vax/vms.
Gaat er nu een BEL luiden bij diegenen die ik destijds was/ben?
Het was destijds mijn opstap naar het LVC Landelijk Vax Centrum welke voor bijna geheel Nederland, dit exclusief Groningen, Friesland, Drente, Overeisel & Gelderland maar de rest van alle aansluitingen op alle mogelijke aansluitingen werd door het LVC vastgelegd, bestuurd op afstand, op backup gezet, enzofoort.
Allemaal door personeel met HART voor de zaak, overwerk & uitbetaling, allemaal geen enkel promeel.
Er moesten be[aalde faciliteiten geregeld worden, het werd gewoon geregeld voor je.
Maandelijks moest middels een backup gemaakt worden van alle oude PDX centrales om geitaliseeerd te worden, enzovoort.
Ook bij KPN werken mensen die zeer bevlogen zijn, maar de klapper kwam ook bij ons uiteindelijk.
LVC zou gecentraliceerd worden naar Groningen toe, marr men had even ‘vergeten’ hoeveel gigantische aan DATA wel daarvoor wel niet nodig had, de besclissing werd genomen door zo’n kantoorklerk van dircteur welke niets snapt van techniek en wat je daar allemaal voor nodig had.
Dat ‘grapje’ koste aan het einde van de rit iets van 25 MILJARD en om die data echt veilig te kunnen te stellen staat deze in een ex-navo bunker hier te Nederland, want ze hadden ook andere plekken opgeheven waaar ik zelf OOK geen kennis van had.
En daar zit je dan te Groningen, gaat men uiteindelijk ergens in 2002 alles verkopen aan ATOS Origin, als 1e Netwerkdiensten, en zeg hebben julie soms ook belangstelling voor die I&AT; tak over te nemen (zijn we die ook vast kwijt).
Ik had 1 heel groot geluk, want ik niet in dienst te Groningen maar elders, maar de rest……..
Er kwam letterlijk een bijltjesdag.
Toen personeel kreeg te horen, jij mag blijven maar jij moet helaas vertrekken, werd het vertrekkende personeel door beveiligers omgeven letterlijk het gebouw uitgeschopt, even afscheid nemen van je collega’s kon niet eens.
2002 is het jaat dat KPN geen KPN meer was een maar een firma in handen van buitenlanders en wel ATOS (lees HUWEIJ) geworden, en de regering trapt er ook nog steeds met alle open ogen nog steeds in.
Er staat dan nu wel een Nederlandse leider, maar alle aandelen zin niet meer in Nedelandse handen.
Wordt eens wakker slaapkoppen, ik ben al wakker sinds 2003 dat ik deze boevenbende kon verlaten.
BULLY NL, dat is niet vreemd hoor.
Wanneer je de directeur van Getronics aanstelt in de directie en daarna zijn oude liefde Getronics over laat nemen, dan zegt dat al genoeg.
Het personeel moest ineens bij de grootste concurrent werken………..
OffTopic:
De T37 (met gebogen glazen plaat) en de T100 (kleiner en moderner) heb ik goed gekend, evenals de tegenhanger van Lorenz(?) zo ook Viditel, met de Prestel standaard, die gelijk was aan de Teletext standaard.
Zelf heb ik nog een host geschreven voor CP/M, die door een aantal bedrijven als reclame gebruikt werd, eigenlijk een voorloper van het huidige internet, compleet met (lokale) email en een inbel modem.
Ook heb ik nog een telex programma geschreven voor CP/M wat eigenlijk een baudot Ascii converter was, met de mogelijkheid om tekstfiles te versturen, als een soort elektronische ponsband.
@Ron Bakker.
CP/M (beetje off topic)
The good old days, het pre MicroDork tijdvak.
Ik heb nog steeds een aantal CP/M machines hier staat: Intertec Superbrain, Kaypro’s
Ik kan er maar geen afstand van nemen!!