Rabobank digitaliseert in hoog tempo de diensten voor klanten. Ook intern vindt een digitale transformatie plaats. De ontwikkeling van software loopt steeds vaker via microservices en een cloudgebaseerde infrastructuur. Binnen de bank werken honderd DevOps-teams met Pivotal Cloud Foundry. Voor de algemene jury van de Computable Awards 2019 reden om Pivotal te nomineren in de categorie IaaS-/PaaS-leverancier van het Jaar.
De ambitie is dat uiteindelijk zo’n 240 teams dat platform gaan gebruiken. Vooral de snelheid waarmee software is te ontwikkelen, is voor de bank een belangrijke reden om in 2015 op zoek te gaan naar een cloudplatform. Na een proof of concept met twee partijen komt Pivotal als beste uit de bus. In 2017 wordt Pivotal Cloud Foundry (PCF) geïmplementeerd en sinds 1 januari 2018 is de bank live met het deploymentplatform voor microservices en apps dat de bank draait op een Microsoft Azure-omgeving. De inzet van een cloudgebaseerde ontwikkelomgeving biedt kansen. Bedrijven kunnen sneller en flexibeler software ontwikkelen. Maar niet alle omgevingen lenen zich voor een cloudaanpak. Legacy vormt vaak een uitdaging. Pivotal heeft met Cloud Foundry een platform dat organisaties kan helpen.
Klanten stellen steeds hogere eisen aan het gebruik van apps en software. Bovendien veranderen de verwachtingen van de klant voortdurend binnen de bancaire wereld. Pivotal brengt snelheid in ontwikkeling, van functionaliteit tot ingebruikname. Daarbij is de schaalbaarheid belangrijk. Op stressmomenten moet een bank snel kunnen ontwikkelen en opschalen. Pieken in het gebruik van mobiele betaaldiensten zijn bijvoorbeeld als in mei het vakantiegeld wordt gestort. Alle klanten willen dan even hun saldo controleren. Ook een ontwikkeling als koopjesdag of Black Friday zorgt voor een piek.