De Amerikaanse stad Memphis, in de staat Tennessee, heeft Extreme Networks ingeschakeld om een krachtig en flexibel netwerk te bouwen. Daarmee wil de stad een van de slimste steden van de VS worden.
In Memphis staat zowel de hoofdvestiging van pakjestransporteur FedEx als de op een na grootste vrachtluchthaven van de wereld. De stad is dus een belangrijke speler op het gebied van transport, logistiek en distributie. Het is een ook grote stad, zowel in inwonersaantal als oppervlakte, wat zorgt voor uitdagingen op het gebied van het leveren van publieke diensten.
Memphis wil daarom een slim en flexibel netwerk bouwen, waarmee een toekomstgericht en robuust transportsysteem te ondersteunen is. Dat moet het soepele transport van mensen en goederen door de hele stad heen mogelijk maken. Het wil de mogelijkheden van autonome vrachtwagens en een intelligent routesysteem onderzoeken.
De stad zal de oplossingen van Extreme Networks inzetten – die switching, beheer en analytics omvatten – om het netwerkbeheer te vereenvoudigen, in te spelen op hogere bandbreedte-eisen en nieuwe technologieën in te zetten. Een van de eerste concrete plannen is het installeren van slimme ip-camera’s in 27 belangrijke stadscentra. Op basis van kunstmatige intelligentie detecteren die zelfstandig afwijkende gebeurtenissen.
Er komen tools om domeinen en workflows binnen de omvangrijke netwerkinfrastructuur te automatiseren en te segmenteren. Via analytics-tools krijgen de beheerders een compleet overzicht van het vaste en draadloze netwerk, de gebruikers, devices en applicaties, het bandbreedtegebruik en eventuele problemen die om een snelle oplossing vragen.
‘Ook in de Benelux zijn tal van steden bezig met projecten en initiatieven om meer te doen met technologie’, zegt John Morrison, svp EMEA Sales and Services van Extreme Networks. ‘De kansen en mogelijkheden die concepten als ai en machine learning bieden voor smart cities zijn breed. Wij zijn ervan overtuigd dat we de kennis en expertise die we samen met de stad Memphis op die gebieden opdoen, ook weer kunnen gebruiken voor klanten in de Benelux.’