Dassault Systèmes heeft het eveneens Franse Argosim uit Grenoble overgenomen. Deze startup ontwikkelt technologie voor kunstmatige intelligentie. De overname moet bijdragen aan een versterking van de modelmatige ontwikkeling van embedded systemen, zegt Dassault Systèmes.
De overname van Argosim moet vooral het 3dexperience-platform van Dassault Systèmes verbeteren en dan met name de branchespecifieke oplossing Smart, Safe and Connected. Die wordt gebruikt in sectoren als transport en mobiliteit, ruimtevaart en defensie voor de ontwikkeling van complexe, autonoom functionerende systemen. Denk hierbij aan smart cars, smart homes en smart cities. Met de Stimulus-tool van Argosim kunnen systeemarchitecten, met behulp van een modelleertaal, zorgen voor consistente en complete specificaties.
Dat is belangrijk omdat incomplete of inconsistente systeemeisen tot heel wat problemen kunnen leiden bij systeem engineering. Stimulus maakt het mogelijk onduidelijke, ontbrekende, onjuiste of conflicterende eisen en specificaties vroeg in het ontwerpproces op te sporen, nog voor het functioneel ontwerpen start. Hierdoor ontwikkelen systeemarchitecten een set aan vereisten van hoge kwaliteit die de basis vormt voor een goed gevalideerd en veilig functionerend embedded systeem. Met Stimulus kunnen ze via een stochastische benadering (een opeenvolging van toevallige uitkomsten) een zogeheten cyber physical-systeem ontwikkelen dat direct klaar is voor gebruik.
‘Het samengaan van simulatie en modellering vormt het hart van onze cognitieve augmented ontwerpstrategie. De overname van Argosim zorgt voor een aanzienlijke versterking van ons aanbod op het gebied van software en tools voor het modelleren en simuleren van embedded systeemarchitecturen’, zegt Philippe Laufer van Dassault Systèmes. ‘Met steeds strenger wordende wet- en regelgeving staan veel van onze klanten voor een uitdaging als het gaat om alle eisen en regels voor de prestaties en betrouwbaarheid van autonome voertuigsystemen. Het is voor deze bedrijven van cruciaal belang om de specificaties in een zo vroeg mogelijk stadium te valideren, zodat ze hun producten snel op de markt kunnen brengen.’