Het nieuwe vlaggenschip van LG, de G8 ThinQ, kan iemand bloedaderen herkennen. Vergeleken met gezichtsherkenning is deze manier van identificatie veel veiliger. De hand wordt als het ware je wachtwoord.
De Koreaanse fabrikant presenteerde het nieuwe topmodel gisteren aan de vooravond van het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Nadat Huawei ’s middags al zijn nieuwe vouwbare smartphone had getoond, kwam LG ’s avonds met de opvolger van de G7. Dit toestel beschikt over een zogenoemde time-of-flight sensor (ToF) die de afstand kan berekenen tot objecten in de 3D-ruimte, bijvoorbeeld iemands huid.
Deze techniek helpt de smartphone niet alleen veiliger te maken, maar vergroot ook het bedieningsgemak. De G8 laat zich met gebaren bedienen. Zo kan je zonder het toestel aan te raken een YouTube-filmpje opstarten, een screenshot maken, muziek afspelen of het geluid harder zetten. Bij elke opdracht past een bepaald gebaar. Volgens LG is dit handig als je bijvoorbeeld aan het koken bent en de telefoon niet kunt aanraken.
ToF-sensor
LG is overigens niet de enige fabrikant die een ToF-sensor toepast. Concurrent Samsung heeft zo’n sensor ingebouwd als de vierde camera aan de achterkant van de Galaxy S10 5G. Huawei heeft zo’n infrarood sensor geplaatst in de Honor View 20. ToF-sensoren maken augmented reality beter. Samen met kunstmatige intelligentie worden ook nieuwe ervaringen mogelijk als snelle 5G wordt ingezet. Ook bewijst deze sensor zijn nut bij het maken van selfies. De achtergrond kan dan vager worden gemaakt.
Het nieuwe topmodel van LG zal qua scherm en camera moeilijk kunnen opboksen tegen de nieuwe Samsung S10. Maar LG duikt qua prijzen doorgaans onder die van Samsung. Naast de G8 ThinQ introduceerde LG gisteren het 5G-model V50 ThinQ. De Amerikaanse operator Sprint gaat dit model als eerste verkopen.