Het ministerie van Defensie heeft het Linkit-consortium, samengesteld uit specialistische bedrijven als Divetro, Bartosz Ict en Linkit, geselecteerd als een van de leveranciers van flexibele it-inhuur. De geraamde opdrachtwaarde bedraagt vijfhonderd miljoen euro en staat gelijk aan vijf- tot negenhonderd fte per jaar.
Met de gunning van de raamovereenkomst voor flexibele it-inhuur bij het ministerie van Defensie heeft het Linkit-consortium voor de achttiende keer op rij succes als samenwerkingsverband van it-specialisten. De raamovereenkomst start op 1 november 2018 en heeft een looptijd van vier jaar.
Specialistische bedrijven
Het samenwerkingsverband bestaat uit een aantal specialistische bedrijven. DiVetro is specialist in informatieanalyse, sourcing- en regievraagstukken en projectmanagement. Bartosz is expert op het gebied van testen en kwaliteit in agile context. Linkit is hoofdaannemer en specialist in systeem- en applicatieontwikkeling, integratie en beheer. Verder bestaat het consortium uit Motion10 als kenner van Microsoft BI/BA-vraagstukken en in portaal- en integratietechnologie (BizTalk/SharePoint) en IN2IT als coöperatie van bedrijven die medewerkers met autisme een kans biedt op de it-arbeidsmarkt. Daarnaast heeft speciaal voor Defensie ook SAP Nederland zich bij het consortium gevoegd.
Eric Holierhoek van Linkit verwacht dat er de komende jaren veel bij Defensie staat te gebeuren. ‘Innoveren en flexibel meebewegen met veranderingen zijn hierbij de kritische succesfactoren. Met onze zorgvuldig samengestelde combinatie van specialisten verwachten wij hier een uitstekende bijdrage aan te kunnen leveren.’
Zeven it-bedrijven
Het ministerie van Defensie heeft in totaal zeven bedrijven geselecteerd die de komende vier jaar de flexibele it-inhuur verzorgen. Andere partijen, naast het Linkit-consortium, zijn NCIM, Caesar Groep, IT Staffing, Between en CGI/Myler, en de combinatie CIM Solutions, Verdonck, Klooster & Associates (VKA) en SLTN IT Professionals.
Allereerst gefeliciteerd concullega LInkIT met het contract met Defensie. Echter een aanvulling en correctie. Zoals uit de voetnoot blijkt betreft het de gunning van mantelovereenkomsten als 1 van in totaal 7 ICT-dienstverleners. Met meerdere combinaties. Waaronder de Caesar Groep met haar partners Bergler en Pimarox. Voor de volledigheid even een juiste waargave.
“Innoveren en flexibel meebewegen met veranderingen”
En dat bij Defensie. Inderdaad, je moet het maar kunnen 😛