We kunnen ons niet verstoppen voor de digitale werkplek. Tegen het jaar 2020 leven we in een wereld met meer dan 20 miljard IoT-apparaten. De mobiele telefoon of tablet is voor miljoenen mensen al het belangrijkste werk-device. Nu steeds meer van deze devices vanaf meerdere locaties verbinding maken met uw netwerk, worden de praktische aspecten van lokaal IT-beheer steeds complexer.
Het is eenvoudiger geworden om uw netwerk te beheren door gebruik te maken van software-defined WAN’s en netwerkautomatisering. Maar wanneer je locaties beheert die verspreid zijn over meerdere regio’s, dan wordt de uitdaging groter.
In veel bedrijven en instellingen waaronder – winkels, hotels en ziekenhuizen – blijven de connectiviteits- en veiligheidsrisico’s toenemen, terwijl de IT-implementatie en -managementmiddelen sterk onderbezet zijn. En toch blijven de verwachtingen van het bedrijf hetzelfde.
Maak kennis met software-defined branch netwerken
De introductie van “SD-Branch” is onze manier om te reageren op deze uitdagingen. We weten dat veel van onze klanten geïnteresseerd zijn in “SD-WAN” (software defined networking in een wide area network), maar we weten ook dat er drempels bestaan die hen ervan kunnen weerhouden het te omarmen. We spreken regelmatig met klanten die in kleine IT-teams werken over de noodzaak om meer dan 1.000 locaties tegelijk te beheren. In deze gesprekken komt de vereiste om beleidsconfiguraties op deze locaties te beheren om een consistente en veilige ervaring te garanderen praktisch altijd voorbij. Het is een potentiële nachtmerrie, en het beheer van meerdere afzonderlijke “SD-WAN”-verbindingen lost deze uitdaging niet op. “SD-Branch” doet dat wel.
Eenvoud staat centraal binnen het “SD-Branch” aanbod. Het maakt “SD-WAN” toegankelijker door dezelfde kwaliteitsservice uit te breiden naar elke site, veiliger door de integratie van cloud unified threat management en intuïtiever door het aanbieden van volledig gecentraliseerd netwerkbeheer met uitzicht op bedraad, draadloos en WAN, allemaal op één centrale plek.
Voor kleinere bedrijven brengt dit de druk op het beheren van het netwerk drastisch naar beneden en biedt het functionaliteiten die normaal gesproken alleen beschikbaar zijn voor enterprise organisatie. Door de connectiviteit van de netwerkbranches te vereenvoudigen, kunnen IT-medewerkers nieuwe netwerkdiensten en wijzigingen direct uitrollen.
Door ontwikkelingen als deze raak ik er nog meer van overtuigd dat de digitale werkplek een revolutie teweeg zal brengen binnen het bedrijfsleven. Met simpel en veilig netwerkbeheer vanaf elke locatie kunnen organisaties eenvoudig aansturen hoe IoT en andere apparaten met elkaar verbonden zijn, waarmee ze kunnen communiceren en hoe het verkeer gesegmenteerd is. Ook kunnen ze relevante contextuele data gegevens over het hele netwerk direct delen. En dat allemaal zonder dat de complexiteit toeneemt.
Dit maakt niet alleen de digitale werkplek mogelijk voor veel bedrijven, maar het maakt ook de belofte waar die momenteel nog alleen op grotere organisaties van toepassing is.
Meer details over de “SD-Branch” kunt u vinden via deze link.
Ik ben altijd benieuwd naar de weg die organisaties afleggen om de digitale werkplek te realiseren. Laat het me weten in de onderstaande opmerkingen!