Binnen ICT Campus werken vele bedrijven samen aan innovaties. Zo ook aangesloten partners Mprise en WUR. Zij werken samen met Anthura en andere sierteeltbedrijven aan de ontwikkeling van de Virtual plant HoloLens.
EU-project
De Virtual plant HoloLens is in aanvraag als casestudie binnen het EU project Internet of Food and Farm 2020 (IoF). Het IoF-project streeft er-naar om het revolutionaire potentieel van Internet of Things toe te passen binnen de Europese levensmiddelen- en landbouwindustrie. Het doel is het creëren van een duurzame keten, waarbij pesticide- en mestgebruik verlaagd kan worden en de efficiëntie verhoogd kan worden door middel van IoT-technologie.
Casestudie
De aanvraag voor de casestudie vanuit Mprise, WUR en Anthura, is om een virtuele HoloLens te ontwikkelen binnen de sierteeltbranche. Op deze manier kunnen veredelaars van nieuwe bloemen en planten in een zeer vroeg stadium beoordelen of deze levensvatbaar en verhandelbaar zijn. Binnen de Virtual plant HoloLens kan zichtbaar worden gemaakt hoe de bloem of plant eruit komt te zien. Joop de Jong van Mprise: “Via de HoloLens worden bestaande gegevens die normaal enkel in tekst of cijfers zichtbaar zijn, ook visueel gemaakt. Zo is bijvoorbeeld te zien welke kleur de bloem of plant krijgt, hoe groot hij gaat worden en welk blad hij krijgt. Op deze manier kan in een vroeg stadium ook de retailbranche betrokken worden om te toetsen of consumenten om een dergelijke bloem of plant zullen vragen. En juist daarmee wordt het proces een stuk efficiënter want er kunnen al vanaf de eerste ontwerpen keuzes worden gemaakt, voordat de bloem of plant verder ontwikkeld wordt. De aanvraag voor deze casestudie is gedaan en naar verwachting horen de partners eind dit jaar of de aanvraag wordt gehonoreerd. De casestudie kan begin volgend jaar starten en zal twee jaar in beslag nemen.
Samenwerken aan innovatieprojecten
De casestudie is een mooi voorbeeld hoe ICT Campus streeft naar innovatie en new business development. Samenwerken is daarbij de basis. De krachten van het bedrijfsleven, onderwijs en de overheid worden gebundeld om zo elkaar te versterken. Er ontstaat een broedplaats voor gezonde ondernemingen met hoogwaardige voorzieningen en goed opgeleid personeel. De ICT-sector is hierin de belangrijkste motor en aanjager van innovatie en economische ontwikkeling. ICT Campus faciliteert dit door onder andere ‘matchmaking’ sessies, events en innovatiepilots.
Meer innovatie in de praktijk
De samenwerking van ICT-bedrijven en kennisinstellingen levert innovatieve projecten op. Kennis delen, kennis ontwikkelen en samen innoveren is de basis. In pilots en proeftuinen komen studenten en ondernemers in aanraking met ICT-sector. Zo zijn er al vele voorbeelden, zoals het cross over project van de WUR en VitalHealth Solutions. Of het zeer succesvolle partnership van Sanorice en Techtron. Maar ook Mprise Indigo slaat de handen ineen met studenten van de CHE.
In de FoodValley gebeurt het!
Naast deze innovaties en samenwerkingen zijn er nog veel meer ontwikkelingen binnen de regio FoodValley. ICT Campus brengt bedrijven en kennisinstellingen bij elkaar, om elkaar te versterken en te inspireren. Daarom trekken steeds meer bedrijven met hun locatie naar de regio FoodValley. ICT Campus weet dat en maakt het ICT-ondernemers aantrekkelijk om een bedrijf te vestigen. Naast de centrale ligging, liggen de bedrijventerreinen dichtbij de verbrede A12. Dat garandeert een zichtlocatie voor het kantoorpand. Daarnaast ligt op alle bedrijventerreinen glasvezel, de snelste vorm van internet.
Meer praktijkverhalen op onze website
Een bedrijf vestigen in Veenendaal? Lees de flyer.