Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Deutsche Telekom, een Duitse aanbieder van telefoon- en internetdiensten, hebben ’s werelds eerste network data layer voor 5G-architectuur geïmplementeerd. Het betreft een proef waar verschillende virtuele netwerkfuncties van meerdere leveranciers worden geïntegreerd in een cloudinfrastructuur. Dit moet zorgen voor een snelle en soepele integratie met virtuele netwerkfuncties van andere aanbieders.
De oplossing, die onder meer gebruik maakt van een gedeelde data-omgeving van HPE en voldoet aan de grondbeginselen van de zogeten Unified Data Layer, brengt volgens HPE structuur aan in heterogene netwerkomgevingen. Dit zorgt voor besparingen op zowel netwerkmiddelen als operationele kosten. Ook zou het de ontwikkeling van netwerkdiensten voor eindgebruikers vereenvoudigen.
5G must voor IoT-technologieën
De vijfde generatie (5G) mobiele netwerken belooft de dekking, snelheid en betrouwbaarheid van mobiele gebruikers te verbeteren en biedt aanbieders de mogelijkheid om data nauwkeurig en met weinig ‘latency’ te versturen. 5G speelt ook een belangrijke rol voor nieuwe internet of things (IoT)-toepassingen, zoals smart city-functies, car-to-car-communicatie, draadloze sensoren en mobiele gadgets.