De digitale economie is de economie. Dat lijkt misschien een boude bewering, maar de waarheid is dat digitale technologie de motor is voor innovatie, concurrentievermogen en groei. Ze verandert de regels van het spel voor bedrijven en maakt mobiele, wereldwijde en 24/7 klanteninteractie mogelijk. En dat volledig toegesneden op de behoeften van de individuele klant.
Het netwerk vormt de pijler van de digitale economie. Het verbindt mensen, apparaten, bedrijven en overheden overal ter wereld. Ga maar eens na wat netwerken tegenwoordig ondersteunen: de wildgroei aan mobiele apparaten, downloadverkeer en streaming video. En de overdracht van data en applicaties van en naar de cloud niet te vergeten! Voeg daar nieuwe technologieën zoals IoT en virtual reality aan toe, en je krijgt een beeld van de mate waarin netwerken onze digitale wereld ondersteunen.
Het Amerikaanse netwerk van mijn werkgever transporteert tegenwoordig in één uur tijd net zoveel draadloos verkeer als tien jaar geleden in één week gebeurde. In de tussentijd hebben we oplossingen ontwikkeld die de manier waarop we ons wereldwijde netwerk inzetten grondig op de schop nemen. We gebruiken deze oplossingen ook om klanten te helpen met het veranderen van hun eigen netwerk. Sdn, sd-wan en nfv zijn meer dan hippe acroniemen. Ze vertegenwoordigen technologieën die aan de basis staan van de omvorming van netwerken tot schaalbare, flexibele en innovatieve platformen die bijdragen aan zakelijk succes in de digitale economie.
In plaats van specialistische hardware-appliances in te moeten zetten, kun je on demand gevirtualiseerde versies van netwerkdiensten creëren voor zaken als beveiliging en wan-optimalisatie. Daarmee kun je de broodnodige snelheid en flexibiliteit naar je netwerk en bedrijfsprocessen brengen. Deze gevirtualiseerde diensten worden bovendien aan elkaar gekoppeld op een manier die hen in staat stelt om naadloos met elkaar samen te werken. Het netwerk groeit daarmee uit tot een ‘levend’ bedrijfsmiddel. Dit kan snel worden aangepast als er sprake is van wijzigingen.
Met een geslaagde virtualisatieslag kunt u de operationele efficiëntie dus flink verbeteren. Het is wel belangrijk dat u goed nadenkt wat u wilt en nodig hebt. Begin daarom met een goed gesprek met de netwerkleverancier. Samen kunt u dan bekijken hoe de nieuwe technologieën kunnen helpen flexibeler en succesvoller te worden en kosten te besparen.