De Benelux-vestiging van Sophos splitst op organisatorisch vlak voortaan de directe en indirecte aanpak. Mede hierdoor stijgt het aantal Sophos-medewerkers met een vijfde in de Benelux.
Sophos opereert voortaan onder een Benelux-structuur met Erik Farine, die ervoor bij Lenovo aan de slag was, als regional director Benelux.
Peter Magez, voorheen country manager België bij Sophos wordt verkoop directeur Benelux en staat in voor de zogenaamde direct touch. ‘Het gaat hierbij om een direct contact met de eindklant via dit team dat samenwerkt met het kanaal om de deals te sluiten. Want directe verkoop doen wij nooit’, stelt Erik Farine.
Zijn collega Hans Claeskens staat als channel director in voor de verkoop via het kanaal. ‘Hierbij richten we ons onder meer op het rekruteren, ontwikkelen en opleiden van het kanaal’, aldus Farine.
Nieuw volk
Mede door de opsplitsing tussen direct en indirect zoekt Sophos Benelux, en dan vooral in België, zes nieuwe medewerkers. ‘Dat brengt ons personeelsaantal in de Benelux van 24 naar dertig’, vertelt Farine. Onder deze nieuwe medewerkers zitten zowel twee mensen die instaan voor de directe verkoop als twee voor het kanaal.
Sophos Benelux opereert vanuit Breda. ‘Met de splitsing van directe touch en indirecte verkoop activeren we zowel de directe aanpak als die via het kanaal. Bekijk het als een dubbele focus’, oppert de regiodirecteur.
Cloud
Sophos is vooral bekend als security-leverancier voor kmo’s (mkb). ‘Al hebben wij ook klanten met meer dan vijfduizend seats’, nuanceert Erik Farine. Het bedrijf focust zich vanuit zijn aanbod op ‘synchonized security’, mede omdat het een ‘all-in one’-oplossing aanbiedt met zowel een eigen endpoint als utm. ‘Ook het management van onze beveiligingsoplossingen via de cloud is een van onze speerpunten’, beweert Farine.
Concurrenten van Sophos zijn onder meer Fortinet, Symantec, McAfee en Check Point Software.