De tijd dat bedrijfskritische IT-processen vooral binnen de eigen deuren van de organisatie blijven, lijkt voorbij. Of toch niet? Veel bedrijven vragen zich af wat de meerwaarde is van de transitie van hun SAP-omgeving naar de cloud. Zoals bij zoveel dingen, is daar niet één antwoord op. Al was het alleen al omdat elk IT-landschap zijn eigen karakter heeft. En toch komt u er niet meer mee weg om alles bij het oude te houden. Dus is het absoluut de moeite waard om een objectieve, kritische blik te werpen op het al dan niet transformeren van uw SAP-omgeving naar een publieke- of private cloud- omgeving. En daarbij te bepalen op welke cloudplatformen u SAP-applicaties wil laten landen.
Snelheid en schaalbaarheid
Het is steeds lastiger om binnen het huidige complexe IT-landschap volledig inzicht te krijgen in wat er gebeurt binnen de organisatie. Een financiële maand- of kwartaalafsluiting moet aan steeds meer eisen voldoen. Dat vraagt om beter, meer en sneller inzicht in bijvoorbeeld verschillen-
de databronnen. Ook de vraag om snel een tijdelijk of compleet nieuw business proces in te richten, wordt een steeds grotere uitdaging. Uiteraard zijn hiervoor verschillende oplossingen voorhanden. Nog meer IT-hard- en software naar binnen brengen, is er één van. Het resultaat is dat Capex- kosten verder oplopen, terwijl we al jaren weten dat de gemiddelde IT-capaciteit bij zo goed als elk willekeurig bedrijf niet optimaal wordt benut.
Dat lijkt dus geen optie. En toch moet ook die afweging terdege worden gemaakt. Want er zullen genoeg critici zijn die beweren dat uw kritische SAP-omgeving onderdeel uitmaakt van het hart van uw IT-operatie. Eén die niet of nauwelijks om flexibiliteit vraagt, maar vooral om stabiliteit.
Best passende cloud
Dat is terecht. Niet voor niets pleit marktanalist Gartner al jaren voor een bimodale IT-aanpak waarin twee type IT-operaties worden onder- scheiden. Het ene landschap is gericht op stabi- liteit en kwaliteit van de kritieke bedrijfsprocessen. De publieke cloudoplossingen die daaraan toegevoegd kunnen worden, zijn gericht op het snel op- en afschalen van IT-capaciteit. Met als doel het sneller op de markt brengen van nieuwe verdienmodellen, proposities of andere acties die een directe bijdrage leveren aan de business. Maar geeft u zich over aan de macht van een enkele publieke cloudprovider of wilt u flexibel blijven en kunnen switchen als dat nodig is?
Op weg naar een goede business case
Voor een transitie naar een moderne en flexibele SAP-omgeving gaat u zeker niet over één nacht ijs. Dat vraagt om een gedegen analyse van het gebruik van uw huidige SAP-applicaties en aan- vullende wensen en eisen van de business. Een concrete business case samen met een gedegen transformatie-aanpak kunnen de overstap naar de juiste cloudomgeving rechtvaardigen. En uiteraard zoveel mogelijk risico’s minimaliseren.
Als onafhankelijke SAP-dienstverlener geven wij
u inzicht in welke mix van clouddiensten het beste bij uw organisatie past. Met ‘SAP on any Cloud’ zorgen wij ervoor dat u niet jaren vastzit aan de keuze die u vandaag maakt.
T-Systems heeft 4.000 SAP-experts in huis, beheert ’s werelds grootste SAP HANA-omgeving met maar liefst 45 TB aan geheugen, heeft ervar- ing met meer dan 1000 SAP-projecten en biedt 67 SAP-delivery centers over de gehele wereld.
Onze aanpak werd begin dit jaar nog beloond met de SAP Partner Excellence Award 2018.
Uw eigen business case maken
Maak gebruik van T-Systems’ gratis Innovation Discovery Workshop waarin u in twee dagen inzicht krijgt in de voor- en nadelen van een transitie naar een SAP-cloudomgeving gebaseerd op uw eigen IT-landschap inclusief uw SAP HANA Roadmap. Na twee dagen heeft u inzicht in alle (on) mogelijkheden van SAP on any Cloud en krijgt u de ingrediënten voorgeschoteld voor een high-level business case. Schrijf u in op: info.t-systems.nl/discoveryworkshop
Hebben we het in dit artikel over de transitie van ERP systemen in het algemeen naar de cloud of betreft het reclame voor 1 bepaalde ERP leverancier? Heel veel bedrijven maken nl. gebruik van heel andere systemen die vaak flexibeler zijn dan SAP en ik heb daarbij nog geen enkel bedrijf meegemaakt waarvan de medewerkers vrolijk werden van een door fusie o.i.d. afgedwongen migratie naar SAP.